Ugrás a tartalomhoz

Ünnepeltek a köztisztviselők (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Köztisztviselői napot szervezett a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal. A jeles napot 1997-től tartják meg hazánkban, ekkor foglalták ugyanis törvénybe hivatalosan a július 1-jei eseményt.

Négy évvel később munkaszüneti nappá nyilvánította az Országgyűlés, így 2001 óta szünetel a munka az államigazgatási hivatalokban július első napján.
A köztisztviselők ünnepének tiszteletére könnyed és játékos kikapcsolódást nyújtó programokkal tarkított napot rendeztek Mezőkövesden június 28-án.
„Én mindenképpen azt szerettem volna, hogy a munkatársaim családi körben tölthessék el a munkaszüneti napot, hiszen nagyon sokat dolgoztak az elmúlt félévben. Elsősorban ezért esett a választás a csapatépítő jelleggel megszervezett esemény lebonyolítása a mai napra.” – mondta dr. Jakab Orsolya, a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.


Színes programok

A programokon a január 1-jén megalakult Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó nyolc településen dolgozó munkatársak vettek részt, így összesen közel 100 fő ünnepelte együtt a köztisztviselői napot a Zsóry üdülőterületén lévő önkormányzati üdülőben. Szerencsére az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, ennek köszönhetően a nap során számos szabadtéri játékot próbálhattak ki a résztvevők. A jó hangulatú eseményen szinte megállás nélkül pattogott a labda a csocsó asztalon, de tollasozásra és természetesen focizásra is lehetőségük nyílt a jelenlévőknek, amit maradéktalanul ki is használtak. A csapatépítést különböző játékos sportversenyek és szellemi vetélkedők, egyebek között tesztfeladatok kitöltése, valamint karaoké verseny is színesítette.

A jó levegő és a sok mozgás közben az energia utánpótlásról sem szabad megfeledkezni, amit bográcsban készült ízletes ételekkel igyekeztek pótolni. Az ételekhez minden település hozzájárult egy kis nyersanyaggal, míg az elkészítésről Bogdán József, Borsodivánka polgármestere, valamint Guczi István, Szomolya polgármestere gondoskodott.
„A napot tepertővel kezdtük, amit a húsüzemből hoztunk. A reggelit friss paprikával, paradicsommal, lila hagymával és kenyérrel fogyasztottuk. Ami az ebédet illeti, egy igazi magyaros csülökpörkölttel készülünk és természetesen bízunk benne, hogy az étel el fogja nyerni a vendégek tetszését.” – fejezte ki reményét Bogdán József, Borsodivánka polgármestere.

Kapcsolódó hírek