Ugrás a tartalomhoz

Egy gól döntött (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry 1-0 (1-0)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata az első felkészülési találkozóján.

Labdarúgóink június 24-én kezdték meg a felkészülést az NB I-es pontvadászat küzdelmeire. Véber György együttese az első hét végén a megyei II. osztályú Sajószöged vendégeként játszott le egy bemutatómérkőzést, melyet csapatunk fölényesen, 21-0-ra megnyert. A második héten lényegében kialakult a játékoskeret, így az első igazán mértékadó erőpróbára már teljes kerettel készülhettek Bognárék július 6-án.
Csapatunk az első játékrészben Horváth és Melczer kivételével a tavalyi keret tagjaival álltak föl a DVTK stadionban megrendezett találkozón. A találkozó első lehetősége Petneházi előtt adódott, azonban a középpályás szabadrúgása jócskán kapu fölé szállt a 2. percben. Ezt követően jobbára a két 16-os között pattogott a labda, a csapatok nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. Az első ígéretes támadásból vezetést szerzett a DVTK. Egy kövesdi akció végén Éles lőtte be középre a labdát, mely után Rudolf elé került a játékszer. A válogatott támadó egyből elindította a jobb szélen Gallardot, aki rövid labdavezetés után megcélozta a kaput. A spanyol középpályás löketét Horváth nagy bravúrral hárította, de a kipattanó éppen Takács elé került, aki közelről a hálóba gurított a 26. percben. Hat minutummal később ismét a hazaiak előtt nyílt lehetőség a gólszerzésre, de Rudolf lövését blokkolták a kövesdi védők. Két perccel később együttesünk vezetett egy szép akciót, melynek végén Petneházi távoli bombáját Rajic hatástalanította nagy bravúrral. A játékrész hajrájában Husic próbálta meg bevenni a kövesdi ketrecet, azonban a védők ezúttal is eredményesen állták útját a kísérleteknek.
A szünetben a DVTK egy új embert vetett be, míg csapatunk gyakorlatilag teljes sorcserét hajtott végre, hiszen az első félidőben pályára lépők közül csak Éles futott ki a gyepre. Az új játékosok közül Németh, Balajti, Gévay és Búrány is lehetőséget kapott, míg Hegedűs Dávid a felépülés biztonsága érdekében még kihagyta a találkozót. A félidő első helyzetére 10 percet kellett várni, ekkor Rudolf átadását Seydi finom mozdulattal lőtte a kapu mellé. Egy órányi játékot követően Nikházi készített le egy labdát a lendületből érkező Gohérnak, aki nagy erővel az oldalhálóba bombázott. A folytatásban is a piros-fehérek játszottak fölényben, ami további helyzetekben is megmutatkozott. A 62. percben Seydi vette célba a kaput az ötös bal sarkáról, de a lövését Szántai nagy bravúrral kivédte. A 70. percben Vági előtt adódott lehetőség, azonban a 16-os magasságából megeresztett lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret. Egy minutummal később Seydi kísérletét fogta magabiztosan Szántai. A találkozó utolsó 20 percében viszont együttesünk alakított ki helyzeteket. A 73. percben Bognár lövését mentették szögletre a hazaiak, majd alig négy perccel később a frissen beállt Rados hárította szépen Menougong lövését. A hajrában Nikházi és Bogáti távoli DVTK bombája mellett kövesdi részről Balajti lövése okozott gólveszélyt a kapuk előtt, de egyik próbálkozásból sem született gól, így az összességében több helyzetet kidolgozó Diósgyőr megérdemelten nyerte meg az összecsapást 1-0-ra.


Ellenfelek: Vasas, Dunaújváros, Paks, Honvéd

Labdarúgóink július 8-ától 22-éig Tatán hangolnak a bajnoki rajtra, ahol több edzőmérkőzésen is pályára lépnek majd Véber György tanítványai. Együttesünk július 10-én, szerdán 17 órától a Vasas ellen, míg 13-án, szombaton 11 órától a Dunaújváros csapatával fog találkozni. Az edzőtábor második hetében két első osztályú csapattal játszanak edzőmérkőzést Petneháziék, akik július 17-én, szerdán 17 órától a Paks, míg 19-én, pénteken 16 órától a Budapest Honvéd együttese ellen mérhetik le, hogy hol tartanak a felkészülésben.


Edzőmérkőzések Tatán


07.10. (szerda) 17 óra: Mezőkövesd Zsóry – Vasas
07.13. (szombat) 11 óra: Mezőkövesd Zsóry – Dunaújváros
07.17. (szerda) 17 óra: Mezőkövesd Zsóry – MVM Paks
07.19. (péntek) 16 óra: Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd


Szurkolói busz az MTK ellen


A bajnokság július 27-én, szombaton 19 órakor kezdődik csapatunk számára, amikor is az MTK vendégeként lépnek majd pályára Dobosék Budapesten.  Együttesünk történetének első élvonalbeli összecsapására szurkolói busz indul. A buszra személyesen a Városi Sportcsarnokban lehet jelentkezni. Emellett e-mailben az msefoci@citromail.hu címen, vagy a szurkolói oldal facebookos oldalán, a szurkolói oldal MSE Zsóry-n jelezhetik részvételi szándékukat. Az utazás várható költsége személyenként 1800 Ft lesz.


Jelentkezés az MTK elleni mérkőzésre:

Személyesen: Városi Sportcsarnokban
E-mailben: msefoci@citromail.hu
Facebook: Szurkolói Oldal MSE Zsóry


A mérkőzés jegyzőkönyve:

DVTK – Mezőkövesd Zsóry 1-0 (1-0)

DVTK stadion, 1700 néző, Játékvezető: Fábián Mihály (Pápai, Punyi)

DVTK: Rajic (Rados 74.p), Vági (Csirszki 80.p), Alves (Bodnár 88.p), Kádár, Husic (Vadász 61.p), Takács, Kostic (Hanek 46.p), Nikházi, Gallardo (Hornyák 80.p), - Rudolf (Gohér 56.p), Seydi (Bogáti 80.).Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.

Mezőkövesd I. félidő: Horváth Tamás, Hegedűs Csaba, Szalai Vilmos, Lakatos Béla, Éles Szilárd, Farkas Balázs, Dobos Attila, Petneházi Márk, Melczer Vilmos, Olasz Dénes, Hamar Ádám.
Mezőkövesd II. félidő: Szántai Levente, Búrány Zoltán, Gévay Zsolt, Éles Szilárd (Bogdány Csaba 74.p), Bagi István, Sigér Dávid, Németh Norbert, Bognár István, Irhás Ignác, Balajti Ádám, George Menougong. Vezetőedző: Véber György.

Kapcsolódó hírek