Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 19. (csütörtök) 01:47 Ivó, Milán névnapja van
 

 
Négy napon belül rendőrségi őrizetben a rablók

 Vádemelési javaslat a 88 éves néni támadóival szemben.


 Mezőkeresztesen egy idős asszony 2013. január 19-én hajnali 3 órakor arra ébredt, hogy az ablakánál zajokat hall, majd a hátsó szobába ismeretlenek beugranak. A néninek még annyi ideje volt, hogy keresztlányát hívja telefonon, aki értesítette a rendőrséget. Ekkor a hálószobába behatoló, arcukat eltakaró elkövetők a kiabáló asszony száját befogták, és értékek után kutattak. Kint hagyott „figyelőjük” jelzésére azonban elmenekültek a lakásból, ahonnan mobil telefont és egy pénztárcát tulajdonítottak el.

 
Az azonnal kiérkező rendőrök már csak az elkövetők nyomára bukkanhattak. A helyszíni szemle során a járőrök a hóban a lakóháztól nem messze megtalálták az eldobott telefont és a pénztárcát a benne lévő készpénzzel együtt, illetve elemlámpát, fél pár kesztyűt és egy csíkos rongydarabot is.
A nyomozók a hátrahagyott tárgyak és a hóban lévő cipőnyomok alapján hamarosan azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 20 éves D. Zoltán és L. Attila, illetve fiatalkorú és gyermekkorú társukkal szemben. A rendőrség a fiatal és felnőtt korú elkövetőket, a bűncselekményt követő negyedik napon bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt.
 
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság


Vissza

 

 


Weboldalkészítés