Ugrás a tartalomhoz

Tatabányán kezdődik

Mezőkövesd hírei

 Elkészítették az első osztályú bajnokság menetrendjét a Magyar Kézilabda Szövetségben. Avar György együttese a sorsolás értelmében Tatabányán kezdi meg szereplését szeptember 8-án.

 Együttesünk alaposan belekezd a bajnokságba, hiszen a tavalyi 4. helyezett Komárom megyei gárda után elvileg hazánk legerősebb együttese, a világsztárok egész sorát felvonultató MKB Veszprém érkezik Mezőkövesdre. A feltételes mód azért indokolt a bakonyi gárdával kapcsolatban, mert a Veszprém a Szegedhez hasonlóan a Bajnokok Ligája sorozatban érdekelt és elképzelhető, hogy más időpontban kell lejátszani a két csapat elleni bajnoki találkozókat. A 12 első osztályú csapathoz ebben az évben először csatlakozik a magyar junior válogatott, így összesen 13 együttessel rajtol majd el az NB I-es pontvadászat. A juniorok eredményei beleszámítanak az alapszakaszba, de a rájátszásban már nem fognak részt venni. A fiatalok elleni összecsapások időpontjai a Veszprém és a Szeged elleni találkozókhoz hasonlóan szintén tárgyalás alatt vannak. A bajnokság pontos menetrendjét később fogják elkészíteni.

Az MKC felnőtt csapata Avar György vezetésével július 17-én, szerdán fogja elkezdeni a felkészülést az első osztályú bajnokságra.
 
A fordulónkénti párosítások:
 
Tatabánya - MKC
MKC - Veszprém
Gyöngyös - MKC
Cegléd - MKC
MKC - Orosháza
Vác - MKC
MKC - Győr
Balatonfüred - MKC
MKC - PLER
Csurgó - MKC
MKC - Szeged
 
A fordulók hivatalos játéknapjai:
2013. szeptember 8., 11., 15., 22., 29.
2013. október 2., 6., 13., 20., 27.
2013. november 10., 17., 24.

Kapcsolódó hírek