Ugrás a tartalomhoz

Debrecenbe is kell menni

Mezőkövesd hírei

 Elkészítette a Ligakupa csoportbeosztását a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága július 11-én. Együttesünk az első osztályú DVSC-TEVA mellett az egyaránt NB II-es Balmazújvárossal és a Nyíregyháza Spartacus FC-vel került egy csoportba.

 Labdarúgóink ősztől három fronton fognak küzdeni, miután csapatunk a bajnokság mellett a Ligakupában és a Magyar Kupában szintén részt vesz. A Ligakupa lebonyolítása az előző évekhez képest változott, ugyanis idén az összes első és másodosztályú gárda, azaz 32 csapat indulhat a sorozatban.

Az MLSZ versenybizottsága minden NB I-es és NB II-es csapat nevezését elfogadta a Ligakupa szeptember elején kezdődő sorozatára. A csoportokat úgy alakították ki, hogy mind a nyolc kvartettbe kivétel nélkül két első és két másodosztályú csapat kapott besorolást.
A területi elvek alapján meghatározott 8x4-es kvartettekből, csoportonként az első két helyezett juthat a legjobb 16 közé. Együttesünk három évvel ezelőtt már részt vehetett a sorozatban, akkor a DVSC-TEVA és a DVTK mögött a harmadik helyet szerezték meg labdarúgóink, míg az utolsó helyen a Vasas végzett. Együttesünk ezúttal is megmérkőzik a hajdúsági gárdával, ugyanis a Magyar Kupa címvédője csapatunkhoz hasonlóan a B jelű négyesbe került. Labdarúgóink ezen felül a tavaly 5. helyen záró Nyíregyházával, valamint a szintén élcsoportban, a 4. pozícióban végző Balmazújvárossal találkoznak. A Ligakupa a sorozat rangja mellett szakmai szempontból is rendkívül jó kezdeményezés, hiszen a csapatok erős ellenfelek ellen, tétmérkőzéseken gyűjthetnek hasznos tapasztalatokat.

A Ligakupa csoportbeosztása:
 
A-csoport: Diósgyőr, MTK, Kisvárda, Vasas
 
B-csoport: Balmazújváros, Debreceni VSC, Mezőkövesd Zsóry, Nyíregyháza Spartacus
 
C-csoport: Békéscsaba, Kecskemét, Szolnok, Újpest
 
D-csoport: Cegléd, Bp. Honvéd, Puskás Akadémia, Szigetszentmiklós
 
E-csoport: Dunaújváros PASE, Videoton, Kozármisleny, MVM Paks
 
F-csoport: Ferencváros, Győri ETO, Sopron, Tatabánya
 
G-csoport: FC Ajka, Gyirmót, Szombathelyi Haladás, Lombard Pápa
 
H-csoport: Siófok, Kaposvári Rákóczi, Pécsi MFC, Zalaegerszeg

Szeptember 4-én kezdődik
 
A Ligakupa menetrendjét később fogják elkészíteni, viszont a játéknapokat már korábban kijelölték. Ennek értelmében a résztvevők szeptemberben, októberben és novemberben egyaránt két-két tétmérkőzést játszanak le.
 
A Ligakupa játéknapjai:
1. forduló: szeptember 4. (szerda)
2. forduló: szeptember 11. (szerda)
3. forduló: október 9. (szerda)
4. forduló: október 16. (szerda)
5. forduló: november 13. (szerda)
6. forduló: november 20. (szerda)

Kapcsolódó hírek