Ugrás a tartalomhoz

Gimnázium és a Kollégium energetikai - helyzetkép (videóval)

Mezőkövesd hírei

Már zajlik a Szent László Gimnázium és a Bayer Róbert Kollégium energetikai korszerűsítése. A kivitelező párhuzamosan végzi a munkát a két intézményben.

Mezőkövesd Város Önkormányzata a Polgármesteri Hivatal és a Városi Sportcsarnok energetikai projektjével egy időben pályázott a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola és a Bayer Róbert Kollégium felújítására is. A mintegy 220 millió forint összköltségű beruházáshoz 188 millió forint támogatást nyert el a város az „Épületenergetikai fejlesztés megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva a Bayer Róbert Kollégiumban és a Szent László Gimnáziumban Mezőkövesden” című projekt révén. A fennmaradó részt pedig önerőként biztosítja az Önkormányzat. A beruházás keretében a két épület nyílászáróinak cseréje, homlokzatának javítása, újraszínezése, az épület hőszigetelése, valamint az épületgépészeti rendszer korszerűsítése valósul majd meg.
A kivitelezést a Szilvási Építő Kft. végzi el, aki egy hónappal ezelőtt vette át a munkaterületet. Elsőként az épület felállványozását, a homlokzat szükséges javítását, valamint a hőszigetelést kezdték el. Az elmúlt két hétben több fronton is zajlik egyszerre munka.
„A két épület esetében összesen mintegy 5000 m2 nagyságú homlokzatról beszélünk, ennek a hőszigetelése zajlik jelenleg egyszerre több fronton: egyrészt az utcafronton, másrészt pedig az iskola udvar felőli oldalán. Mindemellett folyik az épületgépészeti munka előkészítése, a napkollektorok helyének megállapítása és azok beszerzése. Mindemellett már a Kollégium felállványozását is megkezdtük.” – emelte ki Szilvási András, a kivitelező cég ügyvezetője. 
Az elkövetkezendő hetekben a kollégium esetében is elkezdik a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, valamint a napkollektorok felhelyezését.
Szeptemberben már a megújult iskolában, illetve kollégiumban kezdhetik el az új tanévet városunk középiskolásai.

Kapcsolódó hírek