Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 25. (szerda) 22:49 Orbán névnapja van
 

 
Már a finisben (videóval)

Lassan a végéhez közeledik a Polgármesteri Hivatal és a Városi Sportcsarnok energetikai beruházása. A kivitelező cég már a munka utolsó fázisában van.


Mezőkövesd Város Önkormányzata Európai Uniós forrásból valósítja meg a Polgármesteri Hivatal „A” épületének, valamint a Városi Sportcsarnoknak az energetikai korszerűsítését, amely keretében az épületek új nyílászárókat, szigetelést, napkollektorokat kapnak, valamint az épületgépészeti rendszerük is megújul. A Sportcsarnok épületén megvalósuló 107 millió forintos korszerűsítésére és a Polgármesteri Hivatal 47 millió forint összértékű felújítására az Önkormányzat összesen 130 millió forint támogatást nyert el a sikeres pályázata révén.
A két létesítményt érintő beruházást a Szilvási Építő Kft. végzi, akik az áprilisi munkaterület átvétel után nagy erőkkel kezdték el a kivitelezést. Mindkét épület esetében már megvalósult a homlokzat szigetelése, a napkollektorok felszerelése, a nyílászárók cseréje, és a nagyobb épületgépészeti munkák is befejeződtek.
„Mindkét épület esetében már befejezési szakaszban járunk, már a műszaki átadás, átvételre készülünk. A Sportcsarnok esetében a külső homlokzat színezési, illetve a lábazat készítése, valamint a gáz és a víz újra bekötésének engedélyeztetése van még folyamatban. A Polgármesteri Hivatalnál a tetőszigetelési, illetve a gépészeti munkák terén vannak még kisebb feladataink. Összességében elmondható, hogy mindkét épület esetében a munkák 90%-a elkészült és csak kisebb teendőink vannak még.” – foglalta össze a hátralévő munkát Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
A tervek szerint július hónap végén megtörténik a két felújítás műszaki átvétele és átadása, amely a munkák jelenlegi állását tekintve tartható is lesz.Vissza

 

 


Weboldalkészítés