Ugrás a tartalomhoz

Látványos az átalakulás az Idősek Klubjában (videóval)

Mezőkövesd hírei

Jó ütemben halad az Idősek Klubjának felújítása. Az intézményben mintegy 27 millió forint összértékű beruházás valósul meg európai uniós támogatás révén.

Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás „Idősek klubjának korszerűsítése Mezőkövesden” címmel nyújtott be pályázatot az idősek ellátását végző intézmény felújítására. A projekten mintegy 22 millió forint támogatást nyert a Társulás. Ezt az összeget 5 millió forint önerővel kiegészítve valósulhat meg a 27 millió forintos beruházás. A munkát a Szilvási Építő Kft. végzi el. A kivitelező cég körülbelül két hónappal ezelőtt vette át a munkaterületet, és nagy iramban láttak hozzá az épület teljes körű korszerűsítéséhez. A régi nyílászárókat már kivették, a vezetékelési munkákat is elkezdték.
Az Idősek Klubja és a szomszédos lakóépület közötti kerítés már elkészült, a belső falazási munkák is befejeződtek. Jelenleg a homlokzat szigetelése, valamint a belső falak vakolása zajlik. Az épületgépészeti munkák tekintetében a kábelezés, csővezetékek beépítése teljes mértékben elkészült, jelenleg ezen épületgépészeti elemek behelyezéseit végzik a szakemberek. Emellett az épület új tetőszerkezete is elkészült, a munkák mintegy 50%-át már elvégezte a cég.
A nyílászárók cseréjének befejezése, a burkolási feladatok vannak még hátra az augusztus végéig. A beruházás az ütemterv szerint halad, így a kivitelező tartani tudja a határidőt, így a nyár végén átadhatja majd a megújult klubépületet.

Kapcsolódó hírek