Ugrás a tartalomhoz

Lexikon a mezőkövesdiekről (videóval)

Mezőkövesd hírei

Ki, kicsoda Mezőkövesden? címmel készül egy új lexikon, amelybe a városban élő, illetve a településhez kötődő személyek, valamint cégek, vállalatok kerülhetnek be.

Hajdu Imre szerkesztő, újságíró és a mezőkövesdi Pető Nyomda közös ötlete, kezdeményezésének ötletét az 1930-ban megjelent „Mezőkövesd nagyközség háztulajdonosainak, iparosainak, kereskedőinek és tisztségviselőinek címtára” című kiadvány adta. A lexikon a tervek szerint számot ad majd arról, hogy 2013-ban kik élnek a településen, bemutatja, átörökíti az utókornak a most Mezőkövesdhez kötődő, itt élő embereket.
A kiadványban bárki szerepelhet, aki a Pető Nyomda honlapján lévő kérdőívet, illetve a helyi hirdetőújságban többször megjelenő felhívást kitölti és visszajuttatja a nyomda szerkesztőségébe.
A könyvben azonban nemcsak magánszemélyek jelenhetnek meg, hanem itt működő cégek, civil szervezetek, intézmények is. A személyek számára ingyenes, a vállatoknak viszont fizetniük kell az új lexikonban való megjelenéshez.
A könyv összeállításában Szlovák Sándor, Csirmazné Cservenyák Ilona és dr. Szedresi István mint a szerkesztő bizottság tagjai segítik Hajdu Imrét és a kiadót, a Pető Nyomdát. A lexikon első, debütáló példányát ez év végén, decemberben, az ünnepekre szeretnék kiadni.

Kapcsolódó hírek