Ugrás a tartalomhoz

A tolvaj meglopta társait is – Vádemelési javaslat a mezőkövesdi betörőkkel szemben

Mezőkövesd hírei

Betörtek egy mezőkövesdi családi házba még 2013. január 29-én a napforduló előtt nem sokkal. A tolvajok készpénzt - forintot, dollárt, eurót - ékszereket és három csomag kávét is eltulajdonítottak, majd a hóesésben elmenekültek a helyszínről.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozás rövid idő alatt eredményre vezetett, így sikerült azonosítani a három elkövetőt. A tettesek közül a 21 éves mezőkövesdi M. Tibort a rendőrség előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a bíróság 2013. február 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte, míg társai szabadlábon védekezhetnek az eljárás során.
 
A nyomozás adatai szerint a 20 éves L. János a bűncselekmény elkövetése alatt az udvaron figyelt, míg két társa M. Tibor és a 28 éves M. József a házban összeszedte a pénzt, az arany fülbevalót és a kávét. A 21 éves gyanúsított azonban az osztozkodásnál az általa eltulajdonított eurót elhallgatta társai előtt, így az rövid ideig haszonként jelentkezett nála s ezzel saját társait is megkárosította.
 
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat július 19-én vádemelési javaslattal megküldte a helyi ügyészségnek.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek