Ugrás a tartalomhoz

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Mezőkövesd hírei

25 millióval támogatja az Önkormányzat a Szent László templom Takács István freskóinak rekonstrukcióját. Erről rendkívüli ülés keretében döntött városunk képviselő-testülete július 30-án.

A soron kívüli tanácskozás első napirendjeként vitatta meg a grémium a Szent László egyházközség kérését, amelyben az Önkormányzat támogatását kérik abban, hogy az évtizedek alatt elszennyeződött Takács István által készített belső freskókat restaurálni tudják. A képek helyreállításának összköltsége 33 millió forint. A testület ennek a munkának az elvégzésére 25 millió forint hozzájárulást szavazott meg. A freskók restaurálását 2014. június 15-ig kell elvégeznie a kiválasztott restaurátor csapatnak. A határidő tartása érdekében viszont már augusztusban fel kell állványozni az érintett falfelületet. Az ezt végző cég augusztus első hetében kezdi el az állványozást, ezért is volt szükség a határozat soron kívüli meghozatalára.
Az ülés második témájaként a városatyák az irányú álláspontjukat foglalták határozatba, hogy kéri, hogy a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ nevezze vissza eredeti nevére a mezőkövesdi gimnáziumot. Erre azért volt szükség, mert az intézmény az elmúlt hónapokban a középiskola nevét megváltoztatta Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskoláról Mezőkövesdi Szent László Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnáziumra. A testület a meghozott határozatban kérte, hogy a 100 éves intézmény neve a jövőben Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola legyen.
A harmadik és egyben utolsó napirendi pontként fogadta el azt a nyilatkozatot, amelyben arról nyilatkozik az Önkormányzat, hogy támogatja a Cigány Kisebbségi Önkormányzat által, egy 2014-es gyermeknap szervezését célzó pályázatát.

Kapcsolódó hírek