Ugrás a tartalomhoz

Bővülő szolgáltatások, megújuló környezet, jobb eszközök

Mezőkövesd hírei

Mintegy 600 millió forintból újítják fel a Városi Rendelőintézetet. Az európai uniós projekt keretében nemcsak az épületet korszerűsítik, hanem új egészségügyi szolgáltatásokat is elindít az intézmény.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett Regionális Operatív Programok „Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg szakellátás fejlesztése” című kétfordulós pályázaton vett részt a Városi Rendelőintézet. Mezőkövesd Város Önkormányzata, mint pályázó sikeresen szerepelt az uniós támogatást nyújtó projekt mindkét fordulóján, így mintegy 600 millió forint beruházás valósulhat meg az egészségügyi intézményben. Első körben a szolgáltatások kiszélesítésére, míg a második fordulóban az épület korszerűsítésére pályáztak.
„Fizikoterápiával, gyógytornával, valamint otthoni szakápolással bővül a Városi Rendelőintézet által nyújtott ellátások köre a projekt révén. Ilyen lenne 32 órában a fizikoterápiai, valamint 8 órában a pszichológiai ellátás. Ezen kívül többletkapacitás igény benyújtásával valósítjuk meg a 10 ágyas nappali, illetve kúraszerű ellátást, a fizikoterápia-gyógytornát és gyógytornát, valamint az otthoni szakápolást. Emellett a tervek között szerepel az egynapos sebészet kialakítása is. A pályázat másik lényeges része, a 40 éves épület teljes körű korszerűsítése is megvalósul, amely egyebek mellett a burkolat, a falak, a homlokzat felújítását, az új ellátáshoz szükséges helyiségek kialakítását foglalja magába.” – tájékoztatott dr. Tóth József, a Városi Rendelőintézet orvos igazgatója.
Az új szolgáltatások, az épület fejlesztése mellett az intézmény eszközparkja is modernizálódik, hiszen a nyertes pályázat révén mintegy 150 millió forint értékben több eszközt, például a laborgépet, ultrahangos készület is lecserélnek.
A tényleges munka a szükséges közbeszerzési és egyéb eljárások lefolytatását követően kezdődhet majd meg. A teljes korszerűsítésnek, eszközbeszerzésnek, az új szolgáltatások elindításának határideje 2015. június 30-a. A beruházás megvalósítása után jobb körülmények között, modernebb eszközökkel, magasabb színvonalú és széleskörű ellátást kaphatnak a Rendelőintézet ellátási körzetébe tartozó betegek.

Kapcsolódó hírek