Ugrás a tartalomhoz

JÚLIUS VÉGÉN TÖRTÉNT ESEMÉNYEK

Mezőkövesd hírei

Lefülelt kábítószer-kereskedő Mezőkövesden

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kitartó munkájának eredményeként kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárás során került horogra B. Krisztián 34 éves mezőkövesdi férfi.

Házkutatás alkalmával a gyanúsított lakásán több csomag extasy tablettát, 5 gramm speed gyanús port és több gramm cannabis származéknak tűnő őrleményt foglaltak le a rendőrök. A férfi elfogását követően beismerő vallomást tett. A hatóság B.K. őrizetbe vételére intézkedett, s a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.
A későbbi bizonyítási eljárás során amennyiben beigazolódik a mezőkövesdi lakosú férfi bűnössége, akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. 


24 órán belül rendőrkézen a betörők

Az elkövetést követően 24 órán belül elfogásra kerültek azok a betörők, akik július 25-én kerítésbontás módszerével hatoltak be a MÁV Zrt. raktárépületébe, és onnan 100.000 Ft-ot meghaladó értékben tulajdonítottak el műszaki cikkeket, ipari alpinista mászó felszerelést  és rézvezetékeket. A rendőri adatgyűjtést követően foganatosított házkutatás során a műszaki cikkek lefoglalásra kerültek, így ezen tárgyak megtérültek.
Az elkövetők, F.J.Zs., Cs.L., valamint V.M.D. mezőkövesdi fiatalkorú lakosok az eljárás befejeztével amennyiben bűnösségük bizonyítást nyer, a kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt akár 2 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetők.


Megzavarták, reménykedve az illemhelyre menekült

Július 26-án az éjszakai órákban ablakbefeszítés módszerével hatolt be az ismeretlen elkövető egy bogácsi hétvégi házba.
Cigarettát és készpénzt kísérelt meg eltulajdonítani, ám a hazaérkező sértettek megzavarták tettében, s a váratlan helyzetben az illemhelyre menekült. A hétvégi ház lakói sem voltak restek, s a hívatlan látogatót visszatartották a mezőkövesdi rendőrök kiérkezéséig. L. György 20 éves jászalsószentgyörgyi állandó lakos az eltulajdonított értékeket a rend őrei jelenlétében a helyszínen visszaadta, azzal viszont nem számolt, hogy a szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség kísérletéért 2 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat részére a bíróság. 

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek