Ugrás a tartalomhoz

Képzőművészeti kiállítás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mintegy 100 alkotáson keresztül mutatták be a nyári táborban szerzett élményeiket, új ismereteiket a képzőművész palánták. A táborozók munkáiból augusztus 2-án nyílt kiállítás a Közösségi Ház aulájában.

Tóthné Gáspár Mária vezetésével évről évre megrendezik a képzőművészeti tábort a művészet iránt érdeklődő, általános iskolás korú gyerekeknek. Idén 24 általános iskolás vett részt a képzőművészeti táborban. Mint minden esztendőben idén is két, egyhetes tábort szerveztek, ahol a gyerekek számos technikával, például tussal, akvarellel, temperával, grafittal, agyaggal, batikkal alkothattak. Az eszközök mellett a téma is változatos volt, hiszen a két hét során a gyerekek virágcsendéletet, tájképeket készíthettek, valamint megörökítették a Szent László tér szobrait, a Kis Jankó Bori hímzőkiállítást, a Takács István Emlékkiállítást, a tájházak kerítéseit, valamint a Matyó Múzeumban fellelhető népviseleti darabokat. A két hét során egy-egy nap kirándulást is szerveztek a táborozóknak, így az egyik héten Cserépfaluba, a másik alkalommal pedig Poroszlóra, a Tisza-tóhoz látogattak el a gyerekek.
A két hét során született alkotásokból augusztus másodikán nyílt kiállítás a Közösségi Házban. A megnyitó ünnepségen elsőként Tóthné Gáspár Mária köszöntötte a megjelenteket, illetve a vakációról szóló verseket szavaltak a gyerekek, majd pedig Korpás Károly művelődésszervező nyitotta meg a tárlatot. A kiállítás szeptember végéig megtekinthető lesz az intézmény aulájában.

Kapcsolódó hírek