Ugrás a tartalomhoz

Parádézott a Mezőkövesd (videóval)

Mezőkövesd hírei

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Mezőkövesd Zsóry 2-6 (1-4)

Sporttörténelmi győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata a hétvégén. Együttesünk a Kecskemét otthonában érte el első sikerét az NB I-es pontvadászatban.

Nehéz mérkőzés várt Véber György csapatára az OTP Bank Liga 3. játéknapján. Búrányék a két forduló után 100%-os Kecskemét vendégeként léptek pályára augusztus 10-én. A lila-fehérek az elmúlt években folyamatosan meghatározó szerepet töltöttek be az élvonalban. A Kecskemét tavaly a 7. helyen végzett, míg idén két győzelemmel kezdték a pontvadászatot. A hazaiak előbb a Budapest Honvédot győzték le 3-1-re, míg az előző fordulóban Kaposváron diadalmaskodtak 2-1 arányban. Labdarúgóink viszont két vereséggel kezdték a bajnokságot (MTK 0-3, DVSC-TEVA 0-1), ezzel együtt Véber György tanítványai pontszerzésre készültek Bács-Kiskun megye székhelyén.


Félóra alatt három gól

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, akik Mogyorósi beadása után kis híján megszerezték a vezetést az 5. percben, de a kövesdi védők szögletre mentettek a berobbanó Balázs elől. Két perccel később Rajczi lépett jó ütemben egy remek kiugratást követően, azonban Szántai nagyszerű érzékkel tisztázott a csatár elől. Csapatunk először a 13. percben veszélyeztetett és az első kövesdi helyzet góllal zárult. Bognár élesen belőtt szabadrúgása után Szalai lehelet finom mozdulattal csúsztatta meg a labdát, amely a kicsit tétovázó Antal mellett a hálóban kötött ki. A 19. minutumban tovább fokozódott a kövesdi boldogság. Bognár újabb szabadrúgását Antal óriási bravúrral tolta a kapufára, viszont a kipattanó Gévay elé került, akinek a lövését Póti kézzel ütötte ki a gólvonalról. A játékvezető büntetőt ítélt és kiállította a vétkest, így együttesünk emberelőnybe került. A 11-est Melczer magabiztosan értékesítette. Ezzel még nem volt vége! Újabb öt perc elteltével Bognár ugratta ki nagyszerűen Balajtit, aki egy higgadt csellel elfektette a kecskeméti kapust majd a hálóba gurított. A kövesdi támadó góljával 26 perc után 3-0-ra vezettek labdarúgóink! Ezt követően Bekő Balázs, a hazaiak vezetőedzője kettős cserét hajtott végre, mellyel valamelyest stabilabbá vált a kecskemétiek játéka, de a folytatásban is csapatunk játszott mezőnyfölényben. Ennek ellenére négy perccel a lefújás előtt Szalai rossz ütemű belépője után Rajczi került a földre, a játékvezető pedig ismét a büntetőpontra mutatott. A 11-est maga a sértett végezte el, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget. A válasz azonban nem késett sokáig. A 47. percben Melczer remek beadása után Bognár vette át a labdát, majd egy csel után a rövid sarokba bombázott, ennek eredményeként labdarúgóink három gólos előnnyel vonulhattak a szünetre.


Szép gólok és piros lapok

Fordulás után ismét szépített a Bács-Kiskun megyei gárda. Pekár szabadrúgása után Koszó eszmélt a leggyorsabban és közelről a hálóba továbbította a játékszert. Három minutummal később Bognár lövése okozott veszélyt, de Karan a gólvonal elől szögletre tisztázott. A sarokrúgást követően az előrehúzódó Gévay fejesét Antal nagyon szép mozdulattal tolta a léc fölé. A hazaiak emberhátrányban is mindent megtettek a gólszerzés érdekében, ennek ellenére a játékrész derekán Petneházi előtt adódott nagy lehetőség, azonban a középpályás mintegy 13 méterről rosszul találta el a játékszert. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt megszületett az ötödik mezőkövesdi gól, miután Petneházi passzát követően Menougong egy szép csellel megnyitotta a kapuba vezető utat és közelről a hálóba lőtt. A gól után kétszer is villant a piros lap. A 72. percben egy talpalást követően Patvaros kapta meg a második sárga lapját, így a vendéglátók 9 főre fogyatkoztak. Alig 10 perccel később Hegedűs is idő előtt mehetett zuhanyozni, miután együttesünk védője is begyűjtötte a második sárga kártyáját a mérkőzésen. Az összecsapás utolsó 10 perce ismét mezőkövesdi lehetőségeket hozott. A végig agilisen futballozó Bognár egy perc alatt kétszer is közel járt a gólszerzéshez, de előbb Antal, majd a védők tisztáztak a gólvonal elől. A sporttörténelmi győzelemre Olasz tette fel a koronát, aki Menougong „forintos” átadása után elegánsan húzta el a labdát a kifutó Antal mellett, majd a hálóba lőtt. Együttesünk fantasztikus teljesítményt nyújtva szerezte meg első győzelmét az élvonalban. Labdarúgóink három forduló után a 10. helyen állnak a bajnokságban 3 ponttal.



A Pápa ellen itthon játszanak

Szántaiék három idegenben megvívott mérkőzés után készülhetnek az első hazai találkozójukra. Együttesünk hazai bemutatkozására a Lombard Pápa Termál FC elleni összecsapáson kerülhet sor augusztus 17-én. Csapatunk hétvégén már a megújult, megszépült Városi Sportpályán fogadhatja a dunántúli gárdát szombaton 19 órától.


Kaphatóak a jegyek és bérletek

Megkezdődött a jegyek és bérletek árusítása a Mezőkövesd Zsóry hazai bajnoki  összecsapásaira a Városi Sportcsarnokban. Érdeklődni személyesen a Városi Sportcsarnokban, vagy telefonon Lakatos-Martin Erzsébetnél a 06-70/371-8401-es telefonszámon lehet. A jegyek és bérletek árlistáját hamarosan közöljük!

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Mezőkövesd Zsóry 2-6 (1-4)
Kecskemét, 2500 néző, játékvezető: Farkas Á. (Albert, Medovarszki)

KTE: Antal B. - Mogyorósi, Karan, Póti, Forró - Leo, Bulajic (Patvaros, 31.), Savic (Koszó, 31.), Vukasovic, Balázs Zs. (Pekár, a szünetben) – Rajczi. Vezetőedző: Bekő Balázs
MSE: Szántai - Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Gévay - Dobos (Petneházi, 51.), Farkas B., Bognár I., Melczer V. - Balajti (Olasz, 79,), Menougong. Vezetőedző: Véber György

Gólszerzők: Rajczi (42., 11-esből), Koszó (56.), illetve Szalai (13.), Bognár (45.), Melczer (21., 11-esből), Balajti (30.), Menougong (69.), Olasz (88.)
Kiállítva: Póti (20.), Patvaros (72.), illetve Hegedűs (81.)


A bajnokság állás

Kapcsolódó hírek