Ugrás a tartalomhoz

Lassan befejezik az óvodabővítést (videóval)

Mezőkövesd hírei

A végéhez közeledik az Egri úti tagóvoda kapacitásbővítő beruházása. Az utolsó simítások elvégzése után a létesítmény berendezése, takarítása következhet, hogy megújult, tiszta és komfortos környezetben várhassák az idei nevelési évben az óvodásokat.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot „Az Egri úti Tagóvoda kapacitásbővítő fejlesztése” címmel, amelyen a város 200 millió forintot nyert az óvoda korszerűsítésére. Ezt mintegy 40 millió forint önerővel egészíti ki a város. A beruházás révén három csoportszobával, tornateremmel, fejlesztő- és orvosi szobával, új mosdóhelyiségekkel bővül az Egri úti Tagóvoda. Az új épületszárny mellett a meglévő épületet is felújítják. A kivitelezést a Wiktori Kft. végezte.
A munkát március közepén vette fel a cég. Elsőként a két új épületszárny felépítését kezdte el a kivitelező, majd június közepén, a nevelési év végén a meglévő épület korszerűsítésébe is belefogtak.
A minden európai uniós követelménynek megfelelő, új, modern, kibővített óvoda fejlesztése a megszabott ütemterv szerint zajlik, így a kivitelező cég tartani tudja a határidőt. Az elkészült beruházás műszaki átadása-átvétele a következő hetekben megtörténik, így a menetrend szerint el tudja majd kezdeni a nevelési tanévet az Egri úti Tagóvoda is.

Kapcsolódó hírek