Ugrás a tartalomhoz

ERZSÉBET-TÁBOR

Mezőkövesd hírei

 Szeretném megköszönni, mint anyuka, hogy a Mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola két alsós pedagógusa (többségében a volt harmadikosoknak) lehetővé tették ezt a gyönyörű táborozást. 

 Az Erzsébet-tábor pályázat segítségével valósulhatott meg. A tábor költsége mindössze 2. 000 Ft. + útiköltség volt.

 Gyermekem most volt életében először távol tőlem, így mi tagadás féltem is tőle. Hazaérkezve tele volt élményekkel, történetekkel és rengeteget áradozott az ott átélt eseményekről. Nagyon jól érezte magát én, pedig annak örülök, hogy önállóbb lett. A szájalása ugyan megmaradt, de nem kell noszogatni fogat mosni és mosakodni, még az ágyát is megigazítja. A gyermekem elmondása szerint a táborban,- mely Doboz-Szanazug településen volt - sok program várta az oda érkező több mint 100 gyereket. Megérkezéskor már ajándékokkal: baseball sapkával, tornazsákkal és karkötővel várták őket. Volt kézműves foglalkozás, melyen szebbnél-szebb ajándékokat készítettek a gyerekek. Nagyon élvezték a Körösben való lubickolást. Ellátogattak Gyulára, ahol a vár tövében régi népi játékokat próbálhattak ki. Megnézték a várat, ott, akinek kedve volt az íjászatot is elsajátíthatta. Kisvasúttal bejárták a várost. A tábori olimpián több mezőkövesdi nebuló is érmet kapott a nyakába. Hatalmas élmény volt nekik az éjszakai bátorságpróba, ahol térkép és elemlámpa segítségével kellett megkeresni az elrejtett kérdéseket. A programok között szerepelt még faluismereti csapatverseny, Erzsébet vetélkedő, számháború, bábelőadás, táncház, Ki mit tud? karaoki, disco.
Köszönöm a két pedagógusnak: Tóthné Csirmaz Mártának és Gáspárné Molnár Mártának a tábor megszervezésébe fektetett energiájukat, biztosan nem volt könnyű.

Holló Éva

Kapcsolódó hírek