Ugrás a tartalomhoz

Ments meg 3 életet! (videóval)

Mezőkövesd hírei

Véradást szerveztek a Közösségi Házban augusztus 8-án és 9-én. Szinte mindannyian ismerjük a mondást: „Adj vért, és ments meg 3 életet”. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél többen segítsenek a bajba jutott embertársaikon, hiszen a vér életet, életeket menthet.


A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete két havonta szervezi meg az akciót. Az önkéntes véradók közül ezúttal kevesen éltek a lehetősséggel.
„Sajnos ez a véradás nem sikerült olyan jól, mint amiben reménykedtünk. A két nap alatt összesen 140 embert vártunk, ehhez képest a véradók száma nem érte el a 100 főt sem. Ez egyébként általános tendencia, mivel nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt mindig visszaesik a létszám.” – emelte ki Máténé Tóth Anita, a Magyar Vöröskereszt mezőkövesdi szervezetének területi vezetője.


Népszerűsítik a véradást

A közlekedési balesetek száma a nyári időszakban jelentősen megnő, ezért fontos, hogy a kórházakban megfelelő mennyiségben álljon vér a rendelkezésre. A véradók létszámának csökkenése általános tendencia, mivel évről évre kevesebb az önkéntes a véradásokon és a véradóállomásokon. A Vöröskereszt helyi szervezete igyekszik bevonni a fiatalokat is. Ennek jegyében a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában és a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában minden évben rendeznek véradást.
„Fontos, hogy a diákok megismerkedjenek a véradás fontosságával. Szerencsére az iskolai véradások mindig sikerek, éppen ezért nagyon bízunk benne, hogy a fiatalokból rendszeres véradók lesznek.” – mondta Máténé Tóth Anita.
A szervezet vezetői a Mezőkövesdi Újságban, illetve különböző hirdetőújságokban, valamint szórólapokon, plakátokon keresztül is tájékoztatják a lakosságot a véradások időpontjairól. Az önkéntes véradók, a véradások helyszíneiről és időpontjairól az interneten, a veradas.hu oldalon folyamatosan tájékozódhatnak.

Kapcsolódó hírek