Ugrás a tartalomhoz

Vereség Újpesten

Mezőkövesd hírei

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry 6-1 (2-1)

Súlyos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata az OTP Bank Liga 5. fordulójában. Együttesünk a nagy hagyományokkal rendelkező Újpest vendégeként maradt pont nélkül.

Együttesünk a 20-szoros magyar bajnok és 8-szoros magyar kupagyőztes otthonában lépett pályára augusztus 24-én. A nagy múltú klub felemásan kezdte a pontvadászatot, miután négy forduló alatt 5 pontot szerzett és ezzel a 7. helyen állt a tabellán a forduló előtt. Csapatunk két ponttal gyűjtött kevesebbet az Újpesttől. Véber György tanítványai egy győzelemmel és három vereséggel a 11. helyet foglalták el a bajnokságban.


Vezetés majd fordítás

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, ennek ellenére az első negyedóra végén csapatunk szerezte meg a vezetést. Egy remek akció végén Farkas indította kitűnő ütemben Menougongot, aki rövid labdavezetés után kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Ezután hosszú ideig jobbára a mezőnyben pattogott a labda. Az első félóra végén egy villámgyors újpesti kontra során Ahjupera ugratta ki a mélységből érkező Simont, aki teljesen tisztán vihette Szántaira a labdát és mintegy 7 méterről laposan a hálóba gurított. A félidő utolsó öt percében előbb Dobos beadását mentették szögletre a lila-fehér védők, majd két perccel később Simon ziccerét hárította Szántai. Az első játékrész zárásaként egy baloldali akció végén Anton beadását a kapu elé berobbanó Ahjupera mindenkit megelőzve váltotta gólra.
Fordulás után három perccel Menougong átadását Olasz lőtte kapura, de a labda a hazai védőkről szögletre vágódott. Ezután az Újpest játszott fölényben, melynek eredményeként Balajczáék növelték az előnyüket az 51. percben. Egy lendületes  akció végén Lázár lépett ki lesgyanús körülmények között, majd jó ütemben Simon elé passzolt. A támadó néhány higgadt csel után a kapuba lőtt. Öt minutummal később Éles iramodott meg a bal szélen, de a lövését Balajcza magabiztosan hárította. A 64. percben ismét az Újpest veszélyeztetett. Anton robogott végig a baloldalon, majd az alapvonalról középre adott és Ahjupera nagy erővel a rövid alsó sarokba bólintott. A hazaiak lendülete a folytatásban sem hagyott alább, emiatt együttesünk újabb két gólt kapott a hajrában. A 83. percben Kabát kapott remek labdát a 16-oson belül, majd a lendületből érkező Tshibuabua elé tálalt, aki egy igazítás után laposan a hálóba bombázott. A kegyelemdöfést Kabát adta meg, miután Tshibuabua jobb oldali beadását továbbította 5 méterről a léc alá a 90. percben.


Kupa és bajnoki meccs

Szántaiék két mérkőzésen fognak pályára lépni ezen a héten. Együttesünk először a Magyar Kupa keretében játszik. Labdarúgóink a sorozat első körében az NB II-es Szolnok otthonában 1-0-ás sikert értek el és továbbjutottak a második fordulóba, ahol a Bács-Kiskun megyei I. osztályú Kunszállás SE vár Szalaiékra augusztus 28-án. Az összecsapás szerdán 16.30-kor kezdődik Kunszálláson.


Újoncok rangadója


Az OTP Bank Liga 6. játéknapján újoncrangadót rendeznek, ugyanis együttesünk a Nyugat csoportból feljutott Puskás Akadémia FC gárdáját látja vendégül Mezőkövesden. A bajnoki találkozó augusztus 31-én, szombaton 19 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Újpest FC - Mezőkövesd-Zsóry 6-1 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion, vezette: Solymosi (Berettyán, ifj. Varga)
Újpest: Balajcza - Vermes (Litauszki), Vasziljevics, Simon (Horváth), Ahjupera, Anton, Balogh, Gonzalez, Ligot, Tshibuabua, Lázár (Kabát). Vezetőedző: Kozma István
MSE: Szántai - Hegedűs Cs., Szalai, Hegedűs D., Éles, Dobos, Farkas, Irhás (Olasz), Petneházi (Bagi), Menougong, Balajti (Bogdány). Vezetőedző: Véber György
Gólok: Simon 2, Ahjupera 2, Tschibuabua, Kabát ill. Menougong

Kapcsolódó hírek