Ugrás a tartalomhoz

A végéhez közeledik a beruházás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Lakossági fórumot tartottak a szennyvízberuházás állásáról a Közösségi Házban. A gerincvezetékek lefektetése már 95%-os állapotban van városunkban.

A Lakossági fórumon elsőként Lengyel Dávid, a Hídépítő Zrt. munkahelyi mérnöke tájékoztatta a jelenlévőket a beruházás jelenlegi állásáról augusztus 22-én. A szakember elmondta, hogy már csak két körzetben zajlanak vezetéképítési munkálatok.
„A beruházás keretében már csak mintegy 1,2-1,5 km vezetéket kell még lefektetnünk. A déli városrészben az Orgona közben, míg az északi részen, az Imre utca és a Teréz utca mellett a Lajos közben és a Dávid utcában vannak ilyen jellegű munkálatok.”– emelte ki Lengyel Dávid, a Hídépítő Zrt. munkahelyi mérnöke.

A vezetékek lefektetésével párhuzamosan a csatornahálózat minősítési vizsgálatait is elvégzik, amely során azonnal kijavítják a felmerülő hibákat. A gerincvezeték hálózatnak teljes kiépítése várhatóan szeptember közepén fog befejeződni, így a város szennyvízhálózata a tervek szerint néhány héten belül teljesen elkészül.
Az átemelők építése szintén közeledik a befejezéshez, miután a kivitelező cég munkatársai már a gépészeti, irányítástechnikai és az elektromos szerelési munkálatokat hajtják végre.


Szeptembertől aszfaltoznak

A szakemberek az utak helyreállítására is nagy hangsúlyt fektetnek, ennek köszönhetően hamarosan elkezdődhet az aszfaltozás. A helyreállítás üteme felgyorsult a közelmúltban. A munkálatok a Piaccsarnok mellett az Ady Endre út és a Szomolyai út környékén folyamatosan zajlanak. A déli városrészben a Szemere Bertalan, Akácfa, gróf Bethlen István és az Eötvös utca szakaszán is rövidesen megkezdődik a végleges úthelyreállítás.


Vélemények, észrevételek

A fórum ezt követően a lakosok hozzászólásaival folytatódott. A jelenlévők elsősorban az úthelyreállításokkal kapcsolatos észrevételeiket osztották meg. Vígh Henrik, a Városfejlesztési Iroda vezetője elmondta, hogy a rendkívül csapadékos időjárás jelentősen hátráltatta a munkálatokat, ezért az építkezés fennakadásokat okozott a közlekedésben. Az aszfaltozás megkezdése előtt gyalogos műszaki bejárást fognak tartani a beruházásban érintett területen, melynek keretében mindent részletesen ellenőrizek.
A csatornahálózatra történő rákötéseket az aszfaltburkolat helyreállításához hasonlóan szeptemberben fogják megkezdeni. A kivitelezők az ingatlanon belül 20 m-ig viszik be a szennyvízvezetékeket. Abban az esetben ha ezen felül kell a rákötést végrehajtani, a 20 m-en felül eső rész bekötését az ingatlantulajdonosnak kell megoldaniuk és a költségeket kifizetniük.

Vígh Henrik nyomatékosan felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a szennyvízrendszerre történő rákötést kizárólag önkormányzati igazolással rendelkező vállalkozók végzik. A rákötés megkezdéséről mindenki tájékoztatást fog kapni Mezőkövesd Város Önkormányzatától.
A projekt a „Mezőkövesd Város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztése a lakosság életminőségének javítása és a települési környezet védelme érdekében” című Európai Uniós pályázat keretében valósul meg.

Kapcsolódó hírek