Ugrás a tartalomhoz

Befejeződött az óvodabővítés

Mezőkövesd hírei

A végéhez ért az Egri úti tagóvoda fejlesztése. A kibővített és felújított létesítményben modern, komfortos környezetben várhatják az idei nevelési évben az óvodásokat.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot „Az Egri úti Tagóvoda kapacitásbővítő fejlesztése” címmel, amelyen a város 200 millió forintot nyert az óvoda korszerűsítésére. Ezt mintegy 40 millió forint önerővel egészítette ki a város. A beruházás révén három csoportszobával, tornateremmel, fejlesztő és orvosi szobával, új mosdóhelyiségekkel bővült az intézmény. Az új épületszárny mellett a meglévő épületet is felújították. A kivitelezést a Mezőkövesdi Wiktori Kft. végezte.
A munkát március közepén kezdte el a cég. Elsőként a két új épületszárnyat építette fel a kivitelező, majd június közepén, a nevelési év végén a meglévő épület korszerűsítésébe is belefogtak.
Az európai uniós követelményeknek megfelelő, új, modern, kibővített óvoda fejlesztése a megszabott ütemterv szerint zajlott.
A beruházás műszaki átadását-átvételét követően a kivitelező kijavította a kisebb hiányosságokat, így szeptembertől már a megújult és modern óvoda  várja a kicsiket.

Kapcsolódó hírek