Ugrás a tartalomhoz

Fordítás két perc alatt

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry –
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (0-1)


Győzelemmel kezdte meg Liga Kupa szereplését városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink a másodosztályú Balmazújváros ellen gyűjtötték be a pontokat.

Véber György csapata a kéthetes bajnoki szünetben sem marad tétmérkőzés nélkül, hiszen Bognárék a Liga Kupában is bemutatkozhattak. A bajnoki rendszer mellett a Liga Kupa is átalakult ebben az évben. Az előző évekkel ellentétben ugyanis az NB I-es klubok mellett az egycsoportos NB II csapatai is részt vesznek a sorozatban, így 32 együttes érdekelt a 2013-2014-es idényben. A csapatokat területi elv alapján 8x4-es csoportokba sorsolták össze, ahonnan a kvartettek első két helyezettje folytathatja majd szereplését a legjobb 16 között. Labdarúgóink az OTP Bank Ligában szereplő DVSC-TEVA mellett az egyaránt másodosztályú Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és a Nyíregyháza Spartacus FC-vel kerültek egy csoportba.
Labdarúgóink a sorozat első körében az NB II-es Balmazújvárossal találkoztak Mezőkövesden szeptember 4-én. A találkozón lehetőséget kapott együttesünk három új labdarúgója, Harsányi Zoltán, Linas Pilibaitis és Kiss Máté (A játékosokról a tudósítás végén olvashatnak bővebb ismertetőt). A mérkőzés első félideje hosszú ideig unalmasan csordogált. A két csapat jobbára a két 16-os között kergette a labdát, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A játékrész szinte egyetlen igazi helyzetéből vezetést szerzett a hajdúsági egylet, miután egy kiugratást követően Belényesi lépett ki jó ütemben és rövid labdavezetés után Horváth mellett higgadtan a hálóba helyezett a 41. percben.


Jó játék szép gólokkal

A szünetben pályára lépett a sérüléséből felépült Bognár és a mérkőzés is megélénkült. A csapatok jóval bátrabban futballoztak. Az első komoly hazai lehetőség a frissen igazolt Harsányi Zoltán nevéhez fűződött, aki a 16-oson belül kitűnően fordult le a védőjéről, de a támadó lövését Mester nagy bravúrral kivédte. Véber György pályára küldte Bogdányt is és ez szerkezeti váltással járt, hiszen a támadó a hátsó alakzat közepén futballozó Fótyikot váltotta. A támadóbb felállás egycsapásra megváltoztatta a játék képét, ugyanis csapatunk ettől kezdve fölénybe került, ami helyzetekben is megmutatkozott. A 65. percben újból Harsányi veszélyeztetett, aki két perccel később megszerezte csapatunk egyenlítőgólját. A támadó egy kiugratást követően párharcot nyert a védőjével szemben majd 16 méterről óriási gólt lőtt a kapu bal oldalába. Együttesünk a továbbiakban is lendületben maradt, amely alig két perccel később újabb gólt eredményezett. Egy lendületes akció során Bogdány robogott el a jobb oldalon majd az alapvonalról középre gurított, ahol a kitűnően helyezkedő Olasz három lépésről a kapu közepébe lőtt. A vezetés megszerzését követően újabb kettő perccel a Győrből érkezett Pilibaitis lőtt centikel a léc fölé. A 74. minutumban Bognár szlalomozott végig három vendégjátékos mellett, majd a 16-osról célba vette a kaput, Mester bravúrral tolta ki a hálóba tartó labdát. A 78. percben Bognár végzett el szabadrúgást a baloldalról. A középpályás kitűnő beadását a hosszú saroknál helyezkedő Gévay pörgette a kapufa mellé két méterről. Az utolsó tíz perc nyitányaként Szalai mentett az ötös sarkánál, majd újabb öt perc elteltével egy újvárosi kontra végén Belényesi közeli lövését Horváth nagy bravúrral semlegesítette. Ezt követően már nem történt érdemleges esemény, így együttesünk megnyerte a Liga Kupa nyitómérkőzését.

A B csoport másik találkozóján a DVSC-TEVA 3-0-ás győzelmet aratott a Nyíregyháza Spartacus FC ellen Debrecenben.


Jön a Debrecen

Labdarúgóink a sorozat következő fordulójában szintén Mezőkövesden lépnek pályára, amikor is a DVSC-TEVA látogat városunkba szeptember 11-én, szerdán ugyancsak 19 órától.
Bagiék a következő bajnoki találkozójukat a Budapest Honvéd vendégeként vívják meg. Az összecsapás szeptember 14-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Bozsik Stadionban. Véber György tanítványai hazai környezetben legközelebb a Kaposvári Rákóczi gárdáját látják vendégül. A mérkőzés szeptember 21-én, szombaton 16 órakor kezdődik itt a Városi Sportpályán.


Új fiúk a csapatban

Az átigazolás utolsó napjaiban három játékos csatlakozott együttesünkhöz. A 26 esztendős Harsányi Zoltán többek között a jelenleg angol másodosztályú Bolton Wanderers csapatának tartalékgárdájában futballozott. A labdarúgó 43 mérkőzésen 19-szer volt eredményes az angol együttesben és olyan ismert csapatok érdeklődtek utána, mint például a skót Glasgow Rangers. A csatár játszott a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely, valamint az NB I-es Pécs csapatában, ahonnan kölcsönbe Szlovákiába igazolt. A támadó két éves szerződést kötött csapatunkkal.

Városunkba érkezett a 24-szeres litván válogatott középpályás, Linas Pilibaitis. A 28 esztendős labdarúgó legutóbb a bajnok Győri ETO-ban játszott és onnan érkezett kölcsönbe Mezőkövesdre. A játékos korábban megfordult a litván Kaunas, valamint a skót első osztályú Hearts csapatában is.

A litván középpályáshoz hasonlóan Kiss Máté is a bajnok győriektől igazolt városunkba. A labdarúgó a Győr mellett a Siófok együttesében is játszott. A 22 éves utánpótlás válogatott középpályás Balajti Ádámhoz hasonlóan tagja volt a 2009-ben Egyiptomban VB bronzérmet szerző magyar U20-as válogatottnak.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (0-1)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Takács (Medovarszki, Kulcsár)
MSE: Horváth - Búrány, Szalai, Fótyik (Bogdány), Gévay - Sigér, Kiss, Petneházi (Bognár), Pilibaitis - Olasz, Hamar (Harsányi). Vezetőedző: Véber György
Balmazújváros: Mester - Sárközi (Tóth), Demjén (Kiss, Virágh), Oláh, Németh, Forgács, Müller, Bokros, Belényesi, Pintér, Kónya. Vezetőedző: Híres Gábor
Gólok: Harsányi (66.p), Olasz (68.p) ill. Belényesi (41.p)

Kapcsolódó hírek