Ugrás a tartalomhoz

Zeneiskolai tanévnyitó

Mezőkövesd hírei

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Városi Zeneiskola. A tanévnyitó ünnepséget szeptember 4-én rendezték meg a Közösségi Házban.

A félévszázados iskola tanévnyitó ünnepségén Mozerné Horga Stefánia, az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy a zene, a tánc, valamint a képzőművészet a tanulás és a képességek fejlesztése mellett rehabilitációs szempontból is fontos szerepet tölt be az életünkben. Az intézmény jeles évfordulót ünnepel ebben a tanévben. A félévszázados múlttal rendelkező iskola országos szinten is előkelő helyet foglal el, ráadásul a diákok számos sikert értek el a különböző művészeti versenyeken. Az elmúlt évtizedekben nagyon sok olyan diák tanult az iskolában, aki később sikeres és eredményes karriert futott be a zeneművészet területén, továbbá a zeneiskola egykori diákjai közül sokan tanárként dolgoztak, illetve dolgoznak az intézményben. Az 50 éves jubileum tiszteletére számos színes és tartalmas programot szerveznek az iskolában, köztük hangversenyekkel, koncertekkel várják majd a zeneszeretőket. Murányiné Klucsik Judit művésztanár tervezésében új logója lett az iskolának. Mozerné Horga Stefánia reményét fejezte ki aziránt, hogy az intézmény az elkövetkezendő 50 évben is sok szép sikert ér majd meg.
Az intézményvezető ezt követően a törvényi változásokról és az általános tudnivalókról beszélt. Elmondta, a köznevelési törvény módosításai következtében a diákok délután 4 óráig az iskolákban tartózkodnak majd és a foglalkozásokon a művészetoktatás is hangsúlyos szerepet fog kapni. A szülők jelezhetik az iskola vezetői felé, hogy mely napokon szeretnék kikérni a gyerekeket. Fontos információ, hogy a néptáncoktatást ettől az évtől a Művészetoktatási Intézményben fogják lebonyolítani. Mozerné Horga Stefánia az ünnepség zárásaként mindenkinek sikeres és eredményekben gazdag tanévet kívánt.
A tanévnyitót a Művészetoktatási Intézmény diákjainak előadása mellett a művésztanárok színvonalas meglepetés-produkciója, valamint Panyi Zoltán vezetésével a Zeneiskola Rézfúvós Kamaraegyüttesének műsora színesítette.

Kapcsolódó hírek