Ugrás a tartalomhoz

Magabiztos vendégsiker

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – MKB-MVM Veszprém
23-36 (8-21)


Tisztes vereséget szenvedett a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a világ egyik legjobb együttesétől. Kézilabdázóink a bombaerős kerettel rendelkező Veszprém gárdáját látták vendégül a bajnokság hétközi játéknapján.

Az NB I-es pontvadászat 2. fordulójában igazi kézilabdaünnep helyszíne volt a Városi Sportcsarnok, miután a magyar bajnok és kupa címvédő MKB-MVM Veszprém látogatott az MKC csapatához szeptember 11-én. Magyarország legsikeresebb kézilabda egyesülete világklasszisok egész sorát vonultatja fel. A bakonyi gárda csapatát erősíti többek között Nagy László, Fazekas Nándor és az Iváncsik testvérek mellett Jamali, Ruesga, vagy a horvát klasszis kapusfenomén Mirko Alilovic. Antonio Carlos Ortega együttese az egyetlen magyar férfi csapat a BL-ben idén, ugyanakkor játékoskerete alapján a Bajnokok Ligája megnyerésére is jó eséllyel pályázik. Éppen ezért igazi sportcsemegére számíthattak azok, akik kilátogattak a mezőkövesdi összecsapásra.


Viharos kezdés

Az már az összecsapás első perceiben kiderült, hogy a bakonyiak nem kirándulni érkeztek Mezőkövesdre, ugyanis Carlos Ortega együttese az első pillanattól komolyan vette a mérkőzést. Az MKC ezzel együtt jól tartotta magát, hiszen a 9. percben mindössze 5-2-re vezetett a dunántúli sztárgárda. A folytatásban viszont beindult a veszprémi henger, melynek eredményeként a 17. percben már 12-2 állt az eredményjelzőn. Csapatunk helyzetét nehezítette, hogy Kleis sérülés miatt kivált a játékból. Együttesünk elsősorban támadásban játszott gyámoltalanul, ami miatt az 5. mezőkövesdi gól csak a 24. percben született meg. Az első félidő hajrájában sem történt változás, a vendégek tovább növelték az előnyüket, így a dudaszó pillanatában már 13 gól volt a két csapat közötti különbség.


Döntetlenre hozták a félidőt


Fordulás után két gyors góllal nyitottak Grünfelderék, melyre válaszul a vendégek is dupláztak. Együttesünk a második félidőben lényegesen bátrabban, lendületesebben játszott és ennek meg is lett a gyümölcse. Elől elsősorban Grünfelder volt elemében, míg a kapuban Kiss több nagy bravúrt is bemutatott a gólvonal előtt. A 37. percben 24-14-re vezetett a Veszprém, de egyre több jó megoldást láthattunk Feketééktől, így a különbség nem nőtt tovább a csapatok között. A félidő derekán 28-17, míg 10 perccel a mérkőzés vége előtt 29-19-es eredményt mutatott a digitális tábla. A látogatók a találkozó hajrájában még rátettek egy lapáttal, így három góllal növelték az előnyüket a lefújásig. Ezzel együtt csapatunk az első félidőben nyújtott gyenge játék után a második félidőt döntetlenre hozta le Iváncsikék ellen.


Presztízsrangadó Gyöngyösön

Együttesünk a hétvégén ismét parkettre lép, méghozzá a Keleti csúcsrangadón Gyöngyösön. A B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC presztízsrangadó szeptember 14-én szombaton 18 órakor kezdődik a mátraaljai városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - MKB-MVM Veszprém KC 23–36 (8–21)
Mezőkövesd, 800 néző. V: Medve, Nagy L.

MKC: KOVÁCS J. – Benis 2, Dukic 3, Trivkovics, DOBÓ 4, Fekete L. 1, Szepesi. Csere: Kiss O., Sipos (kapusok), Grünfelder 7 (1), Molnár F. 4, Kovács P., Kleis 1, Bán 1 (1), Nyitrai, Gyuris. Edző: Avar György
Veszprém: Fazekas – Gulyás P. 2, Nagy L. 1, Rodríguez, Schuch, Ilics 3 (2), UGALDE 7. Csere: Alilovic (kapus), Dzsamali 5, Pesic 2, IVÁNCSIK T. 4 (1), Terzic 1, Sulic 5, IVÁNCSIK G. 5, Pásztor M. 1, Horvácki. Edző: Carlos Ortega
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–5. 14. p.: 2–10. 24. p.: 5–15. 32. p.: 10–23. 44. p.: 17–27. 50. p.: 19–30
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3

Kapcsolódó hírek