Ugrás a tartalomhoz

A Loki győzött (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – DVSC-TEVA 0-2 (0-1)

A Debrecen diadalmaskodott Mezőkövesden a Ligakupa 2. fordulójában. A DVSC-TEVA csapata 2-0-ra múlta felül a Mezőkövesd Zsóry együttesét.

Nehéz feladat várt Véber György együttesére hazai környezetben a sorozat 2. játéknapján. Csapatunk a bajnokság után újra találkozott a Magyar Kupa címvédő Debrecen együttesével szeptember 11-én. A DVSC-TEVA a 2000-es évek legeredményesebb együttese. A Loki tavaly ugyan elmaradt a várakozásoktól, de idén az Európa Ligából történt korai kiesés ellenére ismét meghatározó szerepet tölt be a pontvadászatban, hiszen a piros-fehérek kiválóan indították a bajnokságot. Kondás Elemér tanítványai 6 fordulót követően 13 ponttal a 2. helyen állnak a tabellán. Szégyenkezésre labdarúgóinknak sincsen okuk, hiszen Véber György tanítványai 6 ponttal a 13. helyen állnak a bajnokságban.


Kiegyenlített játék

A Ligakupa mérkőzést a debreceniek kezdték jobban, akik Bouadla révén már a 4. percben veszélyeztették Horváth kapuját, majd két perccel később Szécsi lövése zúgott el a kövesdi ketrec mellett. A jó iramú összecsapás 13. percében Bognár szabadrúgása vágódott szögletre. A sarokrúgást követően ismét a kövesdi középpályás került helyzetbe, akinek a 18 méteres lövése alig kerülte el Novakovic kapuját. Az első negyedóra végén Harsányi fordult le kitűnően a védőkről, majd ragyogóan indította Olaszt. A kövesdi támadó ziccerben vihette a labdát, de lágy emelését a hajdúságiak hálóőre kipiszkálta. A folytatásban a vendégek próbálkoztak többször kapura lövéssel, de a helyzeteik kimaradtak. A 38. minutumban Kiss Máté lövését védte Novakovic, majd egy perccel később Pilibaitis átadása után Bognár kísérlete kerülte el kevéssel a debreceni kaput. Öt minutummal az első játékrész vége előtt egy villámgyors vendég kontra végén Dombi elé került a labda, aki állítgatás nélkül lőtte ki a kapu bal felső sarkát.


Helyzetek gól nélkül

A második játékrész 9. percében egy formás hazai akció végén Harsányi vette át a labdát, majd bődületes erővel telibe találta a felső lécet. Az 54. percben Trinicic végzett el szabadrúgást mintegy 22 méterről. A hajdúsági gárda védőjének kellemetlen pattogós lapos lövése Horváth hálójában kötött ki. Egy óra elteltével Ferenczi lövését tornázta ki nagy bravúrral Horváth, míg a félidő felénél a csereként beállt George esett össze a debreceni 16-oson belül 11-es gyanús körülmények között. A 79. percben Harsányi kétszer is megvillant. A csatár távoli lövését Novakovic szögletre ütötte. A vendégek kapusa a sarokrúgás után a támadó fejesét is hárította. Csapatunk az utolsó 10 percben is mindent megtett a gólszerzés érdekében, de a 82. minutumban Bogdány lövését, míg a 92. percben Kiss remek szabadrúgását is hárította a hajdúságiak kapusa, így a mérkőzés 2-0-ás debreceni sikerrel zárult.
A csoport másik találkozóján a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-0-ás győzelmet aratott Nyíregyházán.
A Ligakupa B csoportjában két forduló után a DVSC-TEVA vezet 6 ponttal, az egyaránt 3 pontos Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és a Mezőkövesd Zsóry, valamint a pont nélkül álló Nyíregyháza Spartacus FC előtt.


Pesti „kirándulás”


Csapatunk legközelebb a Budapest Honvéd otthonába látogat az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A bajnoki találkozó szeptember 14-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Bozsik Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – DVSC-TEVA 0–2 (0–1)
Mezőkövesd, 800 néző. Vezette: Böcskei B. (Erős G., Ring Gy.)

Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Szalai V., Gévay, Éles – Kiss M., Pilibaitis, Bognár I. (Bogdány, 81.), Petneházi (Balajti, 64.) – Harsányi, Olasz D. (George, a szünetben). Vezetőedző: Véber György
DVSC: Novakovics – Ludánszki, Trninics, Brkovics, Króner – Bernáth Cs., Sli. Bouadla (Dombi, 31.), Spitzmüller, Ferenczi J. – Sidibe (Szabó R., 91.), Szécsi (Molnár T., 85.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Dombi (0–1) a 41., Trninics (0–2) az 58. percben

Kapcsolódó hírek