Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi siker a fővárosban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry 0-2 (0-1)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata az OTP Bank Liga 7. fordulójában. Együttesünk két góllal diadalmaskodott a nagy hagyományokkal rendelkező fővárosi együttes vendégeként.


(fotó: nemzetisport.hu)

Marco Rossi gárdája beragadt a bajnokság rajtjánál, de az elmúlt hetekben egyre jobb formába került, amit az eredmények is alátámasztanak. A Honvéd együttese két vereséggel nyitotta a bajnokságot, viszont Kemenesék azt követően két döntetlent, majd két győzelmet arattak, így 8 ponttal a 8. helyen álltak 6 forduló után.
Csapatunk mindössze két ponttal gyűjtött kevesebbet, ugyanis Bognárék 6 ponttal álltak a tabella 13. pozíciójában. Szántaiék a legutóbbi bajnoki találkozójukon 3-1-es sikert értek el az újonc Puskás Akadémia ellen, így a mieink is győzelemmel a hátuk mögött várhatták a szeptember 14-ei fővárosi összecsapást.


Kövesdi vezetés


Az összecsapás első negyedórájában a piros-feketék játszottak veszélyesebben és ez helyzetekben is megmutatkozott. Az 5. percben egy magasba fejelt labda Nagy elé került, aki kapásból célba vette Szántai kapuját, azonban a lövése néhány centiméterrel elzúgott a kövesdi ketrec mellett. Három minutummal később egy formás hazai akció végén Szántai vetődött ki remek ütemben és megfogta a labdát a berobbanó csatárok elöl. Újabb három perccel később Testardi szánta lövésre magát, de a támadó kísérlete elzúgott a kapu fölött. Az első veszélyes kövesdi lehetőséget a 18. minutumban jegyezhettük fel, amikor is King futott alá egy labdának, de Harsányi elől Ignjatovic az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A játékrész felénél egy hazai akció végén Diarra piszkált bele egy jobb oldalról érkezett beadásba, azonban Szántai jól helyezkedett. Két perccel később egy kövesdi szabadrúgást követően Fótyik lőtt 10 méterről kapura, Kemenes magabiztosan védett. Az első félóra végén Harsányi lépett ki a jobb oldalon, majd az alapvonalról középre passzolt, ahol Kemenes „ügyetlenkedett”, így a labda a középen érkező Pilibaitishoz került, aki közelről nem hibázott. Az utolsó negyedórában a hazaiak két helyzetet dolgoztak ki. A 35. percben
Alcibiade beadását követően Diarra csúsztatott, de Testardi nem tudta a hálóba juttatni a játékszert. Alig egy minutummal később Ignjatovic fejese ment el kevéssel a kapufa mellett egy jobb oldali beadást követően.


Harsányi gól

Fordulás után hosszú ideig nem történt említésre méltó esemény, viszont együttesünk az 57. percben megduplázta az előnyét, miután Balajti lépett ki remek ütemben a hazai védők között, majd elegánsan elvitte a labdát Kemenes mellett. A csatár az alapvonalról kapura lőtt, de Ignjatovic a gólvonalról felszabadított. A röviden kirúgott labdára Harsányi csapott le, aki egy igazítás után 10 méterről a kapu bal oldalába bombázott. A gól után elsősorban a hazaiak próbálkoztak, azonban Vécsei 15 méteres lövése mellett Ignjatovic 6 méteres fejese sem jutott át a kövesdi gólvonalon. Az utolsó komolyabb hazai helyzetet Testardi hagyta ki miután a csatár bólintott egy megcsúsztatott labdát 4 méterről.
Csapatunk a győzelemnek köszönhetően ismét feljebb lépett a tabellán, így labdarúgóink 7 fordulót követően a 10. helyen állnak a bajnokságban. A pontvadászatot a DVSC-TEVA vezeti 16 ponttal, a szintén 16 pontos Videoton és a 15 egységgel 3. helyen álló FTC előtt.


Két órával később kezdenek

Szeretnénk felhívni a szurkolók figyelmét arra, hogy csapatunk következő bajnoki találkozója az eredeti kiírástól eltérően két órával később kezdődik. A Mezőkövesd Zsóry- Kaposvári Rákóczi OTP Bank Liga találkozó szeptember 21-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Budapest Honvéd - Mezőkövesd-Zsóry FC 0-2 (0-1)
Bozsik Stadion, 300 néző, v.: Bognár
Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade - Nagy G., Hidi (Lőrinczy, 56.), D. Diarra, Vécsei, Vernes (Bobál G., 66.) - Testardi (Prosser, 79.). Vezetőedző: Marco Rossi
Mezőkövesd: Szántai - Búrány, Fótyik, Hegedűs D., Gévay - Bognár I., Pilibaitis (Dobos, 92.), Kiss M., Farkas B. (Szalai, 78.), Menougong (Balajti, a szünetben) - Harsányi. Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Pilibaitis (29.), Harsányi (57.)

Kapcsolódó hírek