Ugrás a tartalomhoz

Kellemetlen vereség (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Kaposvári Rákóczi FC 1-3 (0-2)

Kikapott a Kaposvár együttesétől városunk felnőtt labdarúgócsapata. Véber György tanítványai ettől függetlenül a 10. helyen állnak a tabellán.

A bajnokság sereghajtója érkezett városunkba az OTP Bank Liga 8. fordulójában szeptember 21-én. A tabellán elfoglalt helyezések és pontszámok alapján egyértelműen labdarúgóink számítottak a mérkőzés esélyesének, de ettől függetlenül egyáltalán nem számíthattak sétagaloppra a Véber legények. A somogyi alakulat hét forduló után mindössze egy pontot tud felmutatni, viszont játékban egyre jobban teljesítményt nyújtott Prukner László csapata az elmúlt hetekben.
Labdarúgóink a Kaposvárral ellentétben jó formában várhatták a mérkőzést, hiszen Bognárék a két legutóbbi bajnoki mérkőzésüket a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd ellen megnyerték, így Hegedűsék 7 fordulót követően a 10. helyen álltak a bajnokságban 9 ponttal.


Két gól négy perc alatt

A találkozó rendkívül rosszul kezdődött, miután már a 4. percben kétgólos hátrányt szedtek össze Harsányiék. A 2. minutumban egy formás vendégakció során Markus forgatta meg alaposan a védőjét, majd fél magasan középre passzolt. A beadást a menteni igyekvő Pilibaitis megcsúsztatta, mely után a jól helyezkedő Thian  félfordulatból gyönyörű mozdulattal talált a kapuba. Alig két perccel később a gólszerző ugratta ki remek ütemben Markust, aki egy igazítás után nagy erővel lőtte a labdát Szántai kapujába. A gólok alaposan megzavarták együttesünket, akik ugyan mezőnyfölényben, de egy rövid ideig átütőerő nélkül futballoztak. Az első komolyabb kövesdi lehetőség Pilibaitis előtt adódott, viszont a középpályás fejesét Ranilovic hatástalanította a 14. minutumban. Az első negyedóra végén egy újabb vendégakció végén Hegedűs Dávid mentett becsúszva a berobbanó Markus elől. A folytatásban is együttesünk játszott mezőnyfölényben. A 17. percben Búrány robogott el a bal oldalon, majd középre passzolt, ahol a labda elé vetődő Harsányi lábáról a kapufa mellé perdült a labda. A 22. minutumban ismét egy nagy ziccert sikerült kialakítani a somogyiak kapuja előtt, viszont Bognár nagyszerű kiugratása után Balajti lövését nagy bravúrral védte Ranilovic. Négy minutummal később újra egy Bognár-Balajti összjáték után vette célba a ketrecet mintegy 18 méterről a támadó, azonban a lövése kevéssel elsuhant a léc fölött. A játékrész utolsó lehetőségét Bőle baloldali szöglete után Lucas hagyta ki az utolsó negyedóra kezdetén.


Fölény helyzetekkel

Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, továbbra is csapatunk akarata érvényesült. Az 52. minutumban Bognár passzolt középre, ahol Fótyik mintegy 11 méterről lőhetett, azonban a somogyi védők beleléptek a kövesdi játékos próbálkozásába. Három minutummal később Kiss Máté átadását Balajti vette át az alapvonal közelében, majd kapura lőtt, de Ranilovic jól zárta a szöget. Egy órányi játékot követően lényegében eldőlt a három pont sorsa, miután Babik remekbe szabott szabadrúgása a felső lécről vágódott vissza, azonban a jól helyezkedő Balázs mintegy hat méterről a hálóba gurított. Öt perccel később Bőle passzolt középre az alapvonalról, de a rövid saroknál érkező Oláh 5 méterről a kapu felé lőtt. Negyedórával a lefújás előtt Harsányi baloldali beadása után Olasz lyukat rúgott nagy ziccerben. A 79. percben Okuka lőhetett tisztán 13 méterről, Szántai magabiztosan védett, majd egy perccel később a túloldalon Olasz kísérletét fogta meg Ranilovic. Együttesünk a 86. minutumban nagyon közel járt a szépítéshez, miután Petneházi sarokrúgását követően Gévay bólintott közelről a kapufa tövére. A 91. percben Olasz tolta meg a labdát a kaposvári hálóőr mellett, aki a csel után a földről felállva hátulról lerántotta a kövesdi csatárt. A játékvezető a vétkest kiállította, míg a büntetőt a mezőnyjátékosból kapussá „változó” Haruna próbálta meg hárítani, de Harsányi magabiztosan hajtotta végre.
Együttesünk a vereség ellenére őrzi 10. helyét a tabellán 9 ponttal. A bajnokságot a Videoton vezeti 19 ponttal a 18 egységet szerző FTC előtt. Csapatunk a pontvadászatban legközelebb Pakson lép pályára szeptember 27-én, pénteken 19 órától.


Kedden kupameccs

Szeretnénk felhívni a szurkolók figyelmét arra, hogy a Kazincbarcikai SC - Mezőkövesd Zsóry Magyar Kupa mérkőzést egy nappal korábban bonyolítják le az eredeti kiíráshoz képest, így a találkozó szeptember 24-én, kedden 15 órakor kezdődik az észak-borsodi városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Kaposvári Rákóczi FC 1–3 (0–2)
Mezőkövesd, 2900 néző. V.: Becséri D. (Farkas B., Aradi J.).
MSE: Szántai – Búrány (Menougong), Fótyik, Hegedűs D., Gévay – Kiss M., Farkas B., Pilibaitis, Bognár I. (Petneházi) – Balajti (Olasz D.), Harsányi. Vezetőedző: Véber György
Kaposvár: Ranilovic – Zámbó, Balázs B., Babic, Addo (Jánvári) – Markus (Haruna), Bőle, Okuka, Thian (Oláh) – Kovács O., Lucas. Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Thian (2.p), Markus (4.p), Balázs (59.p), Harsányi (90. p).
Kiállítva: Ranilovic (91. p).

Kapcsolódó hírek