Ugrás a tartalomhoz

Cegléden is elmaradt a pontszerzés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ceglédi KK – Mezőkövesdi KC 28-21 (10-11)

Pont nélkül maradt városunk felnőtt csapata az alsóházi rangadón. Kézilabdázóink Cegléden vendégeskedtek az NB I-es pontvadászat 4. fordulójában.

Az MKC a sereghajtó pozíciót elfoglaló Pest megyei gárdával találkozott szeptember 20-án. A csapatokat mindössze néhány gólnyi különbség választotta el egymástól a tabellán, így mindkét együttes nagyon fontos összecsapás elé nézett. A bajnokságban összesen öt gárda állt pont nélkül a forduló előtt, ezért a győztes csapat jó néhány pozíciót javíthatott eddigi helyezésén. Az összecsapás azért sem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a Cegléd gárdájában olyan kiváló kézilabdázók pattogtatják a labdát, mint Takács Bence, Vujovic Mirko, vagy a kitűnő kvalitású hálóőr Bartucz László.


Kiegyenlített küzdelem

A két csapat fej-fej mellett haladt a mérkőzés elején, melynek köszönhetően 10 percet követően Trivkovics beállóból szerzett találata után 4-4 állt az eredményjelzőn. A játék képe a folytatásban sem változott, a két együttes a jó védekezés mellett támadásban sok technikai hibát vétett, így kevés gól született ebben a periódusban. Az első negyedóra után mindössze 6-5-re vezetett a Pest megyei csapat. A két csapat ezt követően is derekasan küzdött egymással, melyből az MKC jött ki jobban, így az első félidő végén minimális kövesdi vezetésnél vonulhattak szünetre a felek.


Jól hajráztak a hazaiak

Benisék a második játékrész elején megtartották az előnyüket, ennek eredményeként a 34. minutumban 13-12-re, míg a 38. percben 14-13-ra vezetett az MKC. Ezután a hazaiak átvették a mérkőzés irányítását és állandósították a vezetésüket. A vendéglátók a 45. percben 18-15-ös állásnál másfél perc alatt háromszor vették be a kövesdi ketrecet, így 13 perccel a mérkőzés vége előtt megduplázták az előnyüket. Kézilabdázóink válaszként rövid idő alatt zsinórban két gólt lőttek, mellyel ismét megcsillantották a pontszerzés reményét. Csapatunk felzárkózása azonban gyorsan meghiúsult, miután Trivkovics begyűjtötte a 3. kétperces büntetését a mérkőzésen. A beállós kiválása után Molnárék már nem tudtak talpra állni. Öt minutummal a lefújás előtt 25-18-ra vezettek a vendéglátók, akik ezt az előnyt megőrizték a lefújásig és végül megnyerték az alsóházi rangadót. Csapatunk 4 forduló után is pont nélkül áll a bajnokságban, így kézilabdázóink visszacsúsztak az utolsó helyre a tabellán.


Újabb alsóházi rangadók

Együttesünk legközelebb a szintén négy vereséggel álló Orosházával találkozik hazai környezetben. A Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE LINAMAR összecsapás szeptember 28-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ceglédi KKSE –Mezőkövesdi KC 28–21 (10–11)
Cegléd, 500 néző. V: Natkai, Szalay
Cegléd: BARTUCZ - POCSAI 6, Perisic 2, ANTAL 4, Bíró 5 (2), Takács 3, Hódi 1. Csere: Bősz (k), Vujovics, Dengi 1, Lászlai 3, Lepsényi 2, Varga P. 1. Edző: Kökény István
MKC: KOVÁCS J. - Benis 3, Grünfelder 2, DUKIC 7, Trivkovics 1, Dobó 1, Szepesi 2. Csere: Fekete L., Molnár F. 5 (4), Gyuris. Edző: Avar György

Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Kizárás: Darko Trivkovics (három kétperces)
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/4

Kapcsolódó hírek