Ugrás a tartalomhoz

Gólparádé Olasz módra (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kazincbarcikai SC FC – Mezőkövesd Zsóry 3-4 (2-1)

Olasz Dénes bravúros mesternégyesével jutott tovább a Magyar Kupában városunk felnőtt csapata. Együttesünk a sikernek köszönhetően a legjobb 32 között folytathatja szereplését a sorozatban.

Csapatunk a Magyar Kupa 3. fordulójában az NB III-as Kazincbarcika együttesével találkozott az észak-borsodi városban szeptember 24-én. Az összecsapás esélyesének egyértelműen labdarúgóink számítottak, hiszen a két csapatot két osztálynyi különbség választotta el egymástól, azonban bebizonyosodott, hogy a kupasorozatban  nem könnyű érvényesíteni a papírformát. Együttesünk korábban az NB II-es Szolnokot (1-0), valamint a megyei I. osztályú Kunszállást (5-0) búcsúztatta idegenben és ezúttal is a továbbjutás kivívásának reményében léptek pályára labdarúgóink. A megyei rangadón több szempontból is érdekesnek ígérkezett, hiszen egyrészt tavaly még egy osztályban szerepelt a két csapat, másrészt mindkét együttesben játszottak olyan futballisták, akik korábban az aktuális ellenfelet erősítették. Mezőkövesden játszik a korábban barcikát erősítő Olasz, Menougong és Fótyik, míg a túloldalon Szabó Á., Nagy P., Kovács P., és Szabó V. is lehetőséget kapott a bizonyításra.
A találkozó jól kezdődött, hiszen a 3. percben egy Hegedűs-Szalai- Hegedűs háromszögezés végén a jobb hátvéd kínálta meg a barcikai kapust, melyet Szabó lábbal hárított, majd alig egy perccel később Menougong bal oldali beadása gurult végig gyakorlatilag a gólvonalon. Ekkor senki sem gondolta, hogy a 7. minutumban a hazai drukkerek ünnepelhetnek. Egy szép akció végén Nyitrai tüzelt egy baloldali beadás után Horváth kapujára, melyet elsőre blokkoltak a védők, viszont a középpályás 14 méteres ismétlése a bal alsó sarokban kötött ki. A folytatásban Bognárék irányították a mérkőzést. A 16. percben Petneházi 20 méterről megeresztett szabadrúgását mentette nagy bravúrral Szabó a bal felső sarok elől. Újabb 5 minutum elteltével hasonló helyről állt a labda mögé Petneházi, akinek a kísérlete kevéssel a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A 27. percben egy nagy kapu előtti kavarodás végén Olasz elé pattant a labda, aki két méterről szorongatott helyzetben a kapufa mellé perdített. Tíz perccel az első félidő vége előtt Szabó V. lépett ki jó ütemben a jobb oldalon, majd egy szép csel után célba vette a kövesdi ketrecet, azonban Horváth megfogta a támadó lövését. Két perccel később viszont már a kapus sem tudott segíteni, miután egy baloldali akció végén a hazaiak mattolták a kövesdi védelmet. Két elegáns passz után Molnár elé került a labda, aki négy méterről a kapuba gurított. A 39. percben Hegedűs robogott végig a jobb oldalon, majd pontosan középre emelt, ahol Olasz szép mozdulattal bólintott a léc alá mintegy 6 méterről, így még a félidő vége előtt sikerült szépíteni.


Klasszikus mesterhármas

Fordulás után labdarúgóink támadtak többet, de mégis Borbély Péter együttese találat a kapuba az 52. percben, miután egy baloldali sarokrúgást követően a kövesdi védőket megelőzve Szabó V. csúsztatott a hosszú alsó sarokba. Együttesünk postafordultával válaszolt, ugyanis a középkezdést követően Olasz lépett ki remek ütemben és a 16-oson belülre érve félmagasan a kapuba lőtt. Egy órányi játék után Bognár jobb oldali beadását követően Irhás bólintott a kapu mellé ígéretes helyzetben. A nagy iramú, változatos, de sok hibával tarkított összecsapáson negyedórával a lefújás előtt megszületett csapatunk egyenlítőgólja. Irhás lépett ki jól a hazai védők között, majd középre emelt, ahol a kitűnően helyezkedő Olasz közelről a hálóba sodorta a labdát. A mérkőzés a 87. minutumban dőlt el, miután Olasz kapott jó indítást a baloldalon. A kövesdi támadó két védő szorításában a kivetődő Szabó fölött átemelve a labdát szerezte meg saját negyedik, csapatunk továbbjutását érő találatát. Labdarúgóink nagy küzdelemben, elsősorban Olasz Dénes ragyogó teljesítményének köszönhetően bejutottak a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé és várhatják a következő kör sorsolását.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Kazincbarcikai SC FC - Mezőkövesd Zsóry FC 3 – 4 (2 – 1)
Kazincbarcika, 400 néző. V.: Berke B. (Király K., Kovács II. G.)

KBSC: Szabó – Nagy, Menyhért, Treznai, Horváth, Kovács P., Kovács B., Molnár, Nyitrai, Szabó, Casado. Vezetőedző: Borbély Péter
Mezőkövesd: Horváth – Hegedűs, Szalai, Fótyik, Éles, Sigér, Dobos, Petneházi, Olasz, Menougong, Irhás. Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Nyitrai (7.p), Molnár (36.p), Szabó  (53.p), illetve Olasz (39., 54., 74., és a 87.p)

Továbbjutott: Mezőkövesd Zsóry

Kapcsolódó hírek