Ugrás a tartalomhoz

Hálaadó szentmise a 20 éves Karitászért (videóval)

Mezőkövesd hírei

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén a Karitász mezőkövesdi szervezete. Ennek alkalmából tartottak hálaadó szentmisét szeptember 28-án a Szent László templomban.

Hazánkban az egyházi szeretetszolgálati formákat összefogó, szervezett karitász kialakulását először Prohászka Ottokár sürgette a XX. század elején, amely 1914-ben meg is alakult. Azóta eltelt évtizedek alatt számos változáson, átalakuláson ment keresztül a kezdeményezés, de a küldetése sosem változott. Mindvégig a szegények, a rászorulók segítéséért, támogatásáért, oltalmazásáért tevékenykedtek a karitász szervezetein belül. Az évtizedek során elsőként a fővárosban, majd folyamatosan egyre több egyházmegyében, illetve egyházközösségben is megalakították a saját karitász szervezetet. Településünkön 1993-ban alakult meg a Magyar Karitász Mezőkövesdi Szervezete. Azóta eltelt két évtized alatt rendszeresen adománygyűjtéssel, tartós élelmiszerek, ruhaneműk osztásával és egyéb kezdeményezéssel igyekeznek segíteni a településen élő, nehéz sorsú embereket.
A karitatív szervezet idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ennek alkalmából hálaadó szentmisét tartottak a Szent László templomban, amelyet Jéger Károly pápai prelátus celebrált, aki az elmúlt két évtizedben fontos szerepet vállalt a Karitász munkájában. A misén az atya összefoglalta a karitatív tevékenység fontosságát, megköszönte a szervezet jelenlegi tagjainak lelkes munkáját. Emellett a már elhunyt egykori tagokról is megemlékeztek. A szertartás keretében Jéger Károly Isten támogatását kérte a szervezetre, a tagokra, hogy a jövőben is teljesíteni tudják küldetésüket.

Kapcsolódó hírek