Ugrás a tartalomhoz

Zajlik az Életmódváltó Hetek programsorozat (videóval)

Mezőkövesd hírei

8 kilométeres gyaloglás, különböző kerékpártúrák, előadások és kiállítás megnyitó. Csak néhány példa az idei Életmódváltó Hetek programsorozat kínálatából.

Szeptember 26-án vette kezdetét az idei Életmódváltó Hetek programsorozat a Progressio Bt. és az Életmódváltó Hetek Kft. szervezésében. Azóta eltelte két hét során négyszer alkalmanként 20-25 fő gyalogolt ki a Kavicsos-tó és Szabadidőparktól a Zsóry fürdőig és vissza. Emellett a mozogni vágyók Szomolyára, Cserépfaluba, illetve Poroszlóra is lekerekeztek. Szeptember 30-án és október 3-án pedig dr. Sebestény Tamás, a mainzi Johannes Gutenberg Orvosegyetem prodékánja tartott előadást a Rózsa Étteremben az egészséges ételek készítéséről, a táplálkozási szokások és az emésztés kapcsolatáról. A mezőkövesdi kötődésű tudós kiemelte, hogy fontos lenne egészségünk megőrzése érdekében, hogy saját magunk által megtermelt alapanyagokból készítsük ételeinket, tartózkodjunk a mesterséges, előre gyártott, tartósító és egyéb mesterséges adalékanyagokkal telitett termékektől. Hozzátette, hogy például a tej és a kenyér fogyasztása, emésztése során olyan enzimek szabadulnak fel a szervezetünkbe, amelyek a vérbe bejutva eljutnak az agyunkig, ahol kedvezőtlen hatást gyakorol az idegrendszerünkre.
Október 2-án pedig Kő Pál Kossuth- és Munkácsy-díjas és Halassy Csilla szobrászművészek kiállításának megnyitóján vehettek részt az érdeklődők. Az esemény elején Molnár Istvánné települési képviselője mondott köszöntőt, méltatta a két neves művészt. A bevezető gondolatok után dr. Sebestény Tamás, mint a művészcsalád barátja nyitotta meg a tárlatot. A grafikákat és szobrokat felvonultató kiállítás október 25-ig tekinthető meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében. A programról készült hosszabb összeállításunkat október 9-én, Hétről hétre című közéleti magazinunkban láthatják majd.
Az Életmódváltó Hetek záró rendezvényét pedig október 7-én 17 órakor tartják meg a Közösségi Házban, ahol a három hét során pontokat gyűjtő aktív résztvevők között értékes jutalmakat sorsolnak ki.

Kapcsolódó hírek