Ugrás a tartalomhoz

Átadták a kibővített és felújított óvodát (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

227 millió forintból bővítették ki és újították fel az Egri úti Tagóvodát. A beruházás elkészült, így már szeptemberben a megújult épületben kezdhették meg az idei nevelési évet az óvodások. A korszerű, új csoportszobákkal, tornateremmel és kiszolgáló helyiségekkel kibővített intézményt október 4-én adták át hivatalosan.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még 2012-ben nyújtott be pályázatot az Egri úti Tagóvoda kapacitásbővítő fejlesztésére. A beadott projekt nyert, így mintegy 95%-os európai uniós támogatás révén valósulhatott meg idén az óvoda felújítása és bővítése. A beruházás révén három csoportszobával, tornateremmel, fejlesztő- és orvosi szobával, új mosdóhelyiségekkel bővült az Egri úti Tagóvoda. Az új épületszárny mellett a meglévő épületet is felújították. Emellett új játékokat, eszközöket, illetve kültéri játszótérelemeket kapott az intézmény.  A kivitelezést a mezőkövesdi a Wiktori Kft. végezte el. A munkát idén márciusban kezdte el a vállalat. Elsőként az új épületrészeket építették fel, alakították ki, majd június közepén, a nevelési év végén kezdték meg a meglévő épület teljes felújítását. A kivitelezést augusztus közepéig befejezték. Azt követően már csak a helyiségek takarítása, berendezése, az új játékok elrendezése, a csoportszobák csinosítása maradt hátra.
Az uniós elvárásoknak megfelelő, megújult, komfortos, modern tagóvoda október 4-ei átadó ünnepségén elsőként Ujvárosi Lászlóné óvodavezető köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet. Az államtitkár elmondta, hogy az az önkormányzat, aki gyerekeknek épít, az a jövőnek épít, saját jövőjét is építi. Hozzátette, hogy hazánkban a közoktatási rendszer komoly változáson megy át, hiszen egyebek mellett az állam átvállalta az oktatás feladatát. Az óvoda, illetve annak fenntartása azonban önkormányzati feladat maradt, amely nagy felelősség jár. Mezőkövesd ezen a téren is megfelel az elvárásoknak, fűzte hozzá Tállai András.
Az államtitkár szavai után az Egri úti Tagóvoda óvodásai kedveskedtek verses, táncos és énekes műsorral a megjelent vendégeknek, majd pedig dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt. Városunk első embere elmondta, hogy a 227 millió forint összértékű beruházáshoz 204 millió forint európai uniós támogatást kaptak, így a városnak 23 millió forintjába került az óvoda bővítése és korszerűsítése. Dr. Fekete Zoltán azt is kiemelte, hogy amellett, hogy az új csoportszobák révén modernebb környezetben telhetnek el az óvodások mindennapjai, illetve amellett, hogy több gyermek befogadására is alkalmassá vált az intézmény, az is fontos, hogy új munkahelyeket is teremtett. Elmondta, hogy szeptember 1-jétől 4 új óvónő és egy új dajka számára tudtak munkát adni. A polgármester beszéde zárásaként kitért arra is, hogy az Önkormányzat nem állt meg a fejlesztések terén, hiszen mintegy 200 millió forint értékben valósulhat majd meg a VI. számú óvoda energetikai korszerűsítése, valamint a Mező Ferenc Tagiskola felújítása.
Dr. Fekete Zoltán szavai után Csúri László, a Wiktori Kft. ügyvezetője mutatta be a beruházást. Elmondta, hogy a kivitelezés öt hónapja alatt számos nehézséggel, az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdeniük, de a beruházás sikeresen elkészült megfelelve a megrendelő elvárásainak.
Ezt követően dr. Berkes László pápai prelátus megáldotta a megújult óvodát, majd pedig Tállai András államtitkár, dr. Fekete Zoltán polgármester, Ujvárosi Lászlóné intézményvezető és Farkas Zoltán, a Wiktori Kft. ügyvezetője közös szalagátvágással adták át a beruházást.
Az ünnepség végén Ujvárosi Lászlóné mondott pohárköszöntőt, amelyben kiemelte, hogy nemcsak az óvodavezetésnek, az óvónőknek, hanem a szülők számára is nagy jelentőségű ez a fejlesztés, hiszen szép, komfortosabb, biztonságos környezetben tudhatják napközben gyermekeiket.

Kapcsolódó hírek