Ugrás a tartalomhoz

Nyomasztóan meddő mezőnyfölény (videóval)

Mezőkövesd hírei

Nyíregyháza Spartacus FC – Mezőkövesd Zsóry
3-1 (1-0)


Kétgólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata a Ligakupában. Labdarúgóink a Nyíregyháza Spartacus FC vendégeként maradtak alul.

A sorozat 3. fordulójában a Ness Hungary NB II listavezetőjével találkoztak Véber György tanítványai a szabolcsi megyeszékhelyen október 11-én. A mérkőzés előtt együttesünk a 3. helyen állt a csoportban 3 ponttal, míg a nyírségi gárda a sereghajtó pozíciót foglalta el pont és rúgott gól nélkül.


Gyors hazai gól

Az összecsapás első helyzete Pilibaitis nevéhez fűződött, aki már a 4. percben célba vette a hazaiak kapuját. Újabb 4 perc elteltével biztossá vált, hogy a 3. Ligakupameccsen nem marad rúgott gól nélkül a hazai alakulat, miután egy villámgyors nyíregyházi akció végén Patály a védőket megelőzve bólintott a kapuba. A 11. minutumban Szalai beadása után Melczer fejese kerülte el Ovsiyenko kapuját, majd szinte postafordultával Szántai fogta meg a labdát a gólvonalon egy nyíregyházi akció végén. Ezt követően együttesünk az esélyeknek megfelelően kezébe vette az irányítást és elsősorban Petneházi jóvoltából többször is veszélyeztette a hazai kaput, azonban a hazaiak, a hátsó alakzat és Fortuna mellett a támadások pontatlan befejezései miatt elkerülték az egyenlítőgólt a szünetig.


Kövesdi fölény

A szünetben és a második játékrész első perceiben még támadóbb szellemben küldte a pályára csapatát Véber György, melynek eredménye nem is maradt el. Labdarúgóink a játékrész döntő részében nyomasztó fölényben futballoztak, a hazai gárda néhány alkalomtól eltekintve a felezővonalat sem tudta átlépni. A kövesdi fölény a 66. percben góllá érett, amikor is Petneházi jobb oldali szögletét a rövid saroknál helyezkedő George csúsztatta meg és a hosszú oldalon érkező Gévay 3 lépésről a léc alá lőtte a labdát. A hazaiak a folytatásban sem tudtak kijönni a szorításból, ellenben derekasan állták a sarat Bogdányék rohamaival szemben. A találkozó hajrájában egy perc alatt eldőlt a mérkőzés. A 83. minutumban Bogdány jobb oldali beadása után Olasz mintegy öt méterről nagy helyzetben a kapu fölé fejelt. Alig egy perccel később a túloldalon Popovics indította remek ütemben a bal szélen Rezneket, akiknek a beadását a védők asszisztálása mellett Katona estében lőtte a hálóba. A gól után felbátorodott a hazai alakulat és a 86. percben Reznek 25 méteres bombagóljával végleg eldöntötte a pontok sorsát.


Harmadik helyen

A B csoport másik mérkőzésén a DVSC-TEVA hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét. Labdarúgóink 3 forduló után továbbra is a 3. helyen állnak a csoportban 3 ponttal. A kvartett élén a Debrecen áll 9 ponttal, az egyaránt 3 pontos Balmazújváros, Mezőkövesd és Nyíregyháza alkotta trió előtt.


Egy nappal korábban jön a Szpari

Felhívjuk a kedves szurkolók figyelmét arra, hogy a Mezőkövesd Zsóry – Nyíregyháza Spartacus FC Ligakupa összecsapás egy nappal korábban, azaz október 15-én, kedden 17 órakor kezdődik a Városi Stadionban. Az időpont módosításra azért volt szükség, mert csapatunk október 18-án, pénteken 19 órától a Szombathelyi Haladás ellen bajnoki mérkőzést fog lejátszani Mezőkövesden.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Nyíregyháza Spartacus - Mezőkövesd Zsóry 3-1 (1-0)
Sóstói Stadion, 400 néző, játékvezető: Varga L.
Szpari: Ovsiyenko - Dajka, Szokol, Popovics, Patály, Fabu, Pákolicz (Sándor), Reznek, Polényi (Gál), Szathmári, Katona (Rácz). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Mezőkövesd: Szántai – Fótyik (Dobos), Szalai, Éles, Gévay, Pilibaitis, Kiss, Petneházi, Melczer (Olasz), Balajti (Bogdány), Menougong. Vezetőedző: Véber György
Gólok: Patály (8.p), Katona (84.p), Reznek (86.p), illetve Gévay (66.p)

Kapcsolódó hírek