Ugrás a tartalomhoz

Kamarai információ vállalkozásoknak

Mezőkövesd hírei

 Az elektronikus építési napló bevezetéséről, alkalmazásáról és használatáról oktatással egybekötött tájékoztatást tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamara Mezőkövesden szeptember 30-án 

A rendezvényen mintegy 60 fő építőiparban érdekelt vállalkozó, gazdasági társaság képviselője vett részt.

 

 Amit feltétlenül tudni kell az elektronikus építési napló bevezetéséről

Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009 (IX.15.) Korm. rendelet szerint az építési naplót 2013. október 1. után induló építőipari kivitelezések esetében elektronikusan kell vezetni. de akik 2013. október 1. előtt már papíron kezdték el a naplóvezetést, azok papír alapon be is fejezhetik
Az alkalmazás számítógépet, és internet kapcsolatot igényel. Nem szükséges semmilyen programot megvásárolni, sem telepíteni hozzá. Átmeneti internet-hozzáférés hiányában lehetőség lesz offline (internet kapcsolat nélküli) naplóvezetésre is, maximum 3 naponkénti kötelező internetes feltöltéssel. 
Az offline naplóvezetéshez csupán az ingyenes ÁNYK (Általános Nyomtatvány Kitöltő) programot kell feltelepíteni a saját számítógépre. 
Az elektronikus építési napló a www.e-epites.hu portálon, azon belül az Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY) ablakon keresztül érhető el.
Ügyfélkapun keresztül történik a belépés, és a napi jelentések, eseti bejegyzések, napló mellékletek, valamint az offline naplórészek feltöltése. 

Az elektronikus építési napló könnyen olvasható, a módosítások, javítások követhetőek. 
Távoli eléréssel is követhető a kivitelezési folyamat!
Az építtető és a fővállalkozó kivitelező irányítási, összehangolási és ellenőrzési feladatai egyszerűsödnek. A kivitelezés teljes folyamata nyomon követhető, távolról is figyelemmel kísérhető az egyes építkezések készültségi foka, az épp folyó építési tevékenységek.
Átláthatóbbá válik a kivitelezés!
Az átláthatóbb, megfelelően dokumentált kivitelezés segíti az alvállalkozók kifizetését, elősegíti a lánctartozás megfékezését, javítja a kisvállalkozók jogbiztonságát.
Az elektronikus építési napló bárhonnan, a nap bármely szakában és egyidejűleg több szereplő számára is elérhető.
Az oktatás, elméleti és gyakorlati képzésből állt. A gyakorlati képzés során a résztvevők megismerhették az elektronikus rögzítő program felépítését, működését, valamint gyakorlati példákon keresztül követhették a rögzítő program  főbb funkcióinak kezelését.

Kamarai regisztráció
A 2012. január 1-től életbelépő rendelkezés alapján a gazdálkodó szervezetek (egyéni és társas vállalkozások) kötelesek a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, azaz regisztrálni vállalkozásukat a kamaránál, és évenként, 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni minden év március 31-ig.(a hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonható a tagdíjból .
Felhívás minden gazdálkodó szervezet felé, hogy ellenőrizze, eleget tett e ezen kötelezettségének.
Információ a BOKIK Mezőkövesdi irodájában személyesen vagy telefonon. (49/500-100) kérhető.


BOKIK Mezőkövesdi iroda
Sebéné Tóth Erzsébet

Kapcsolódó hírek