Ugrás a tartalomhoz

Megszépül az udvar (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Tizenhatodik alkalommal rendeztek jótékonysági bált a Szent László Gimnázium és Szakközépiskolában. Az eseménynek az oktatási intézmény adott otthont október 19-én.

A bálon elsőként Juhász Jánosné, az iskola igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy Szent László Alma Mater néven egy új alapítványt hívtak életre a közelmúltban. A szervezet első alkalommal bonyolította le az intézmény egyik legnagyobb rendezvényét. Az alapítvány feladatai megegyeznek a korábbi célkitűzésekkel, ami azt jelenti, hogy a szociálisan rászoruló tanulók támogatása mellett a sport, a tanulmányi versenyek, a nemzetközi kapcsolatok ápolása is szerepel. Juhász Jánosné hozzátette, a bál bevételét ezúttal az udvar rekonstrukciójára, egyebek mellett a futópálya felújítására fordítják.


Fontos a hagyományápolás

Az intézményvezető mellett Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a bál fővédnöke szintén megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. Tállai András a kultúra és a hagyományápolás fontosságáról beszélt. Kiemelte, lényeges, hogy olyan településen éljünk, ahol az emberek büszkék a hagyományaikra, valamint ápolják az értékeiket és Mezőkövesd egy ilyen város. Az államtitkár hozzátette, hogy három kiemelten fontos esemény történt a város életében ebben az évben. A matyó kultúra felkerült az UNESCO szellemi világörökség reprezentatív listájára, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő gyógyhelyi minősítést kapott, míg a labdarúgók és a kézilabdázók feljutottak a legmagasabb osztályba. „A gimnázium egy hihetetlen nagy értéke a városnak. Nagy érték a patinás épület, a több mint 100 éve zajló oktatás, valamint pedagógiai munka. Nagyon fontos, hogy egy ilyen középiskolában is megteremtődjenek az értékek és a hagyományok. Az természetes, hogy minden évben van szalagavató, amikor a végzős diákok felnőtté válását ünnepeljük, továbbá van ballagás, amikor a diákok elbúcsúznak a tanáraiktól és az iskolától. Emellett vannak versenyek, melyek az oktatáshoz kötődnek. Most már a jótékonysági bál is ilyen értéke és hagyománya az iskolának.” – emelte ki Tállai András.


Zene, tánc, tombola

Az ünnepi beszédek mellett az iskola tanulóinak, valamint a Kujtorgó Néptánccsoport tagjainak zenés, énekes és táncos produkcióját tekinthették meg a bál résztvevői.
A vacsorát követően a Randevú Zenekar tagjai egészen hajnalig húzták a talpalávalót. Az éjszaka folyamán tombolahúzásra került sor, melynek bevételét szintén az Alapítvány kapta meg.

Kapcsolódó hírek