Ugrás a tartalomhoz

Jótékonysági bál a Széchenyiben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A tehetséges, jól tanuló diákok támogatására fordítják azt a mintegy 300 ezer forintot, amely a hétvégi bálon gyűlt össze a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában.

Az intézmény kétévente szervezi meg jótékonysági eseményét, azonban a fenntartóváltás óta ez volt az első megszervezett alkalom, ahol az iskola pedagógusai, a diákok, a szülők, és a támogatók találkozhattak. A bál elején az iskola érseki biztosa, Lipták János atya mondott köszöntőt, majd pedig Csirmaz István igazgató köszönte meg az intézmény több mint 800 tanulója nevében a jelenlévők támogatását. A bál fővédnöke Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, országgyűlési képviselő volt, aki nyitóbeszédében kiemelte, hogy pozitív hatással van a Szakképzőben tanuló diákok viselkedésére, hozzáállására az, hogy egyházi fenntartású lett az iskola.
A bál elején dr. Fekete Zoltán polgármester elmondta, reméli, hogy a katolikus szemléletű szakképző iskola évről évre több diákot vonz majd városunkba, nemcsak Mezőkövesdről, a környező kistelepülésekről, hanem az egész régióból is.
A beszédek sorát a Wiktori Kft. ügyvezető igazgatója Csúri László zárta, aki kiemelte, hogy szívesen látják műhelyeikben az iskola tanulóit, hogy hozzájárulhassanak ahhoz, hogy a diákok még inkább elsajátíthassák szakmájukat.
A bál az intézmény növendékeinek zenés, énekes műsorával, kabaréjelenettel, valamint a nyitótánccal vette kezdetét.
Az eseményen mintegy 250 fő vett részt, akik támogatásukkal, a tombolajegyek megvásárlásával összesen mintegy 306 ezer forint gyűlt össze, amelyet az iskolában tanuló diákok megsegítésére fordítanak havi ösztöndíj formájában. Emellett a szalagavató, illetve a ballagási ünnepségeket is a bál bevételéből támogatja az iskola Alapítványa.

Kapcsolódó hírek