Ugrás a tartalomhoz

Átadni az érzést (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Újabb kiállítás nyílt Korpás Károlynak és Korpás Róbertnek. A Csodálatos Európa című fotóanyag december 12-ig tekinthető meg a Közösségi Ház emeleti termében.

A testvérpár harmadik közös kiállítása a Csodálatos Európa címet viseli, amelyet eddig már 12 településen, köztük Dólyán is bemutattak már. A kiállított anyagban megnézheti az érdeklődő Korpás Róbert számos természet témájú, sokszor egy-egy ritka pillanatot megörökítő képét. Korpás Károly kezei közül pedig az utazásai során készült felvételek kerültek ki a tárlatra.
Korpás Róbert mindig magánál hordja fényképezőgépét, hogy megörökíthesse azt a pillanatot, azt a látványt, amit épp észrevett. Korpás Róbert célja, hogy képeivel átadja azt az örömet, azt az érzést másoknak, amit ő érzett akkor, amikor azok készültek.
Korpás Károly az elmúlt egy esztendőben, az európai utazásai során készült fotókat mutatja be ez alkalommal. Korpás Károly bár számos országban járt már, számára mindig a legkedvesebb téma a mezőkövesdi Szent László templom marad, amelyről már többféle perspektívából készített már fényképet. Hitvallása, hogy nem kell messze menni szép fotókat készíteni, hiszen van egy csodálatos városunk, egy csodálatos hazánk, egy csodálatos kontinensünk.
A tárlatot Csiger Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy minden egyes fotó önmagában egy képzőművészeti alkotás, függetlenül attól, hogy a képek nem kézzel, ecsettel, hanem egy gép segítségével készültek.
A kiállítás megnyitóján énekes, zenés, verses produkcióval közreműködött Nyikes Nikoletta, Tóth Mariann és Balogh Éva.
A tárlat december 12-ig tekinthető meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.

Kapcsolódó hírek