Ugrás a tartalomhoz

Kiütéses továbbjutás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Mezőkövesd Zsóry
1-7 (0-2)


Kiütéses győzelemmel jutott a legjobb tizenhat közé városunk felnőtt csapata a Ligakupában. Együttesünk kiváló teljesítményt nyújtva múlta felül a hajdúsági együttest.

A sorozat zárófordulója előtt még teljesen nyitott volt a továbbjutás kérdése a B csoportban, miután a csoportgyőztes DVSC-TEVA mögött a Mezőkövesd, a Nyíregyháza és a Balmazújváros is reménykedhetett a második hely megszerzésében. A három csapat közül labdarúgóink kezdhették a legkedvezőbb helyzetből a fordulót, miután a Mezőkövesd 7, a Nyíregyháza 5, míg a hajdúságiak 4 egységgel várhatták az utolsó kört.

Az NB II-es hazaiak kezdték jobban a november 20-án megrendezett mérkőzést. Az első ziccer együttesünk előtt adódott, viszont Balajti fejese kevéssel elkerülte a hazai kaput a 9. percben. Egy perccel később Menougong tört be a 16-oson belülre, majd Balajtihoz passzolt, akinek a közeli lövését Szalma hárította. A 13. minutumban Melczer kínálta meg az újvárosi hálóőrt egy 30 méteres kísérlettel, de a labda kevéssel elkerülte a ketrecet. Néhány pillanattal később Vaskó kapott remek átadást és középen elegánsan emelt a hálóba, így az egy héttel ezelőtt lejátszott debreceni találkozóhoz hasonlóan ismét megszerezte a vezetést csapatunk számára (0-1). A gól után is harcosan és támadószellemben játszottak a csapatok, így mindkét oldalon alakultak ki lehetőségek, de igazán nagy helyzetre egészen a 26. percig kellett várni, amikor is Menougong átadása után Bognár lövését védte ki nagy bravúrral Szalma. Az első félóra végén csapatunk növelte az előnyét, miután Bognár kitűnő átadását követően Kiss a 16-osról okosan lőtt a bal alsó sarokba (0-2). A játékrész záró részében előbb Virágh szabadrúgását öklözte ki Horváth a 37. minutumban, majd a kapus négy perccel később Tóth Dániel próbálkozásánál is nagy bravúrt mutatott be a gólvonal előtt.


Kövesdi gólparádé

Fordulás után alig két perccel Karacs távoli bombája zúgott el nem sokkal a kapu mellett. Újabb két minutum elteltével Bognár indította remek ütemben Balajtit, aki elegánsan húzta el a labdát Szalma mellett, majd közelről az üres hálóba gurított (0-3). Az 52. percben Menougong lövését védte Szalma, viszont a hazaiak hálóőre az 54. percben ismét kapitulált, miután Bognár indítását Menougong értékesítette (0-4). A kövesdi gólözön tovább folyatódott az 57. percben, ekkor a több gólpasszt jegyző Bognár vette be a hálót úgy, hogy a labda a kapufáról vágódott a gólvonal mögé (0-5). Az 59. minutumban Murák kísérletét hárította Horváth, majd néhány perccel később ismét összeborulhattak a kövesdi játékosok. A csereként beállt Petneházi szinte az első labdaérintéséből bevette a balmazújvárosi kaput (0-6). Ezt követően valamelyest visszaesett az iram, de Szőllősi lövésénél Horváthnak résen kellett lennie a 71. percben. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Tóth maradt egyedül a kövesdi 16-oson belül. A támadó kihasználta az adódó lehetőséget és megszerezte a hazaiak szépítő találatát. (1-6). A hajdúságiak azonban nem örülhettek sokáig, ugyanis a középkezdés után nem sokkal Bognár mintegy 35 méterről óriási gólt ragasztott a kapu bal felső sarkába (1-7). A 87. percben Karacs lőtt nagy helyzetben a kapu fölé, míg a túloldalon Hegedűs Csaba kísérletét fogta meg Szalma az utolsó percben, így az eredmény nem változott a lefújásig. Csapatunk a DVSC-TEVA 4-2-es legyőzése után a Balmazújváros vendégeként magabiztos győzelmet aratott, ennek eredményeként labdarúgóink a Nyíregyháza-DVSC-TEVA összecsapás eredményétől függetlenül bejutottak a Ligakupa legjobb 16 csapata közé.


Egyenes kiesés

A sorozat egyenes kieséses rendszerben folytatódik tovább, ahol oda-visszavágós párharcok döntenek majd a legjobb nyolc közé jutásról. A nyolcaddöntők párosításait később készítik el. Az első mérkőzéseket február 12-én, míg a visszavágókat március 4-én fogják megrendezni.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Mezőkövesd Zsóry 1-7 (0-2)
Balmazújváros 300 néző, játékvezető: Varga L. (Varga G. és Szarvas L.)

Balmazújváros: Szalma – Németh (Nagy 46.p), Müller, Sárközi, Kiss L., Virágh, Oláh (Demjén 43.p), Belényesi, Murák (Szőllősi 66.p), Karács, Tóth D. Vezetőedző: Híres Gábor
Mezőkövesd: Horváth – Burány (Hegedűs Cs. 46.p), Szalai, Vaskó, Fótyik, Hegedűs D. (Bagi 60.p), Kiss M. (Petneházi 66.p), Bognár, Melczer, Balajti, Menougong. Vezetőedző: Véber György

Gólszerző: Tóth D. (79.p), illetve Vaskó (13.p), Kiss M. (30.p), Balajti (50.p), Menougong (54.p), Bognár 2' (57. és 81.p), Petneházi (67.p)

Kapcsolódó hírek