Ugrás a tartalomhoz

Advent – a várakozás időszaka (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A hétvégén meggyújtották az első gyertyát városunk adventi koszorúján.  A Mezőkövesd Város Önkormányzata által két évvel ezelőtt elindított kezdeményezés folytatásaként idén is Advent négy vasárnapján közös gyertyagyújtásra várják a mezőkövesdieket.

Az első alkalomra december 1-jén 16 órakor került sor, ahol  Medvegy János plébános megáldotta a város adventi koszorúját. Az eseményen a Szent László templomnál. A program keretében a Szent László Ifjúsági Kamarakórus, valamint a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola növendékeinek verses-énekes műsorát tekinthették meg, akiket Lipcsák János atya készített fel. 
Az adventi koszorú első gyertyáját Medvegy János plébános gyújtotta meg. A rendezvény végén pedig meleg teát, illetve forralt bort fogyaszthattak a nézők.


Adománygyűjtés

Az első adventi gyertyagyújtáson a Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében szervezett gyűjtése is útjának indult.
Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult, hogy meghódítsa az európai kontinenst. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozik a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban. Az „egymillió csillag” akcióban ma már 15 ország vesz részt évről évre. Az akció célja minden országban közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. Figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. Magyarországon a szolidaritás egymillió csillaga, 2010. december 5-én ragyogott fel először. Idén a Mezőkövesdi Karitász is csatlakozott az akcióhoz.
A Mezőkövesdi Karitászcsoport adománygyűjtésével arra ösztönöz mindenkit, hogy vegyenek részt az akcióban és gyújtsák meg személyes csillagukat a szegényekért, a szenvedőkért, a betegekért és minden rászorulóért. A gyertyákért felajánlott adományokból a Karitász a rászorulókat támogatja. Az adományokat a városi adventi gyertyagyújtások időpontjában és helyszínén helyezhetik el az adományurnában. A Karitász örömmel fogad tartós élelmiszer adományokat is, melyekkel szintén a rászorulókat segítik majd. A felajánlásokat a Szent László Plébánián adhatják le a kedves adakozók.

Kapcsolódó hírek