Ugrás a tartalomhoz

Úszóverseny a Mikulás jegyében

Mezőkövesd hírei

VIII. alkalommal rendezték meg a Teknőc – Mikulás Kupa utánpótlás úszóversenyt Mezőkövesden. A nagyszabású sporteseménynek a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő adott otthont december 6-án.

A nagy hagyományokkal rendelkező megméretést Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára nyitotta meg, aki beszédében kiemelte többek között a sport, valamint a rendszeres testmozgás fontosságát. A kormány fontosnak tartja az egészséges életmódra történő nevelést, éppen ezért igyekszik minden lehetőséget megragadni a sportágak, illetve a sportolók támogatására. Tállai András beszédének végén sportszerű versenyzést és eredményes szereplést kívánt minden sportolónak.
Ezt követően Bruzsa Géza, a mezőkövesdi UMEI Teknőcök vezetője köszöntötte a résztvevőket. Az egyesület szervezésében megrendezett megméretésen 11 sportszervezet úszói vettek részt, akik 33 m-es sprintszámokban versenyeztek. Az indulók minden úszásnemben – mell, hát, pillangó, gyors - lemérhették a tudásukat.


Érmek a „puttonyban”

Az UMEI Teknőcök csapata remekül szerepelt a megméretésen, miután az egyesület sportolói összesen 34 alkalommal állhattak fel a dobogóra. A Teknőcök 17 aranyérem mellett 6 ezüstöt és 11 bronzot szereztek. A legjobb eredményeket Bársony Bálint, Besenyei Liza és a Bárány Zsófia érte el. Az úszók kivétel nélkül mind a négy számban aranyérmes lettek, így ők hárman összesen 12-szer állhattak fel a dobogó tetejére.
A Mezőkövesd Zsóry úszószakosztálya szintén szép eredményekkel zárta a Mikulás Kupát. A szakosztály úszóinak „puttonyába” 10 érem -1 arany, 8 ezüst és 1 bronz- került. A legjobb teljesítményt Kis-Csabai Nóra nyújtotta, aki egy aranyérem mellett, három számban is ezüstérmet szerzett, míg Leczó József mind a négy úszásnemben a 2. helyen ért célba.

Kapcsolódó hírek