Ugrás a tartalomhoz

Évzáró összejövetel a játékosoknak és a szponzoroknak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Értékelte az idei évet a Mezőkövesd Zsóry vezetősége. Az ünnepi eseményen a klub vezetői és a felnőtt csapat játékosai mellett a csapat támogatói is részt vettek.

Folytatni a megkezdett utat

Az évzárón elsőként Bocsi Anna, a klub ügyvezető igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően Véber György, a felnőtt együttes vezetőedzője értékelte a hátrahagyott szezont. A szakember elmondta, hogy a csapat gyakorlatilag a bajnokság felénél jár, éppen ezért a részletes szakmai értékelést az első osztályú pontvadászat befejezése után fogja megtartani. Az őszi szereplésről elmondta, ha a játékosok az elmúlt hetekben tapasztalt mentális erővel és hozzáállással játszanak majd, akkor nagyon szép tavaszi szezon vár rájuk. Hozzátette, a vezetőségnek köszönhetően minden feltétel adott az eredményes szerepléshez, így csak rajtuk múlik, hogy milyen teljesítménnyel rukkolnak elő tavasszal. Véber György megköszönte játékosainak az eddig elvégzett munkát, míg a közel egy hónapos téli szünetre, aktív és tartalmas pihenést kívánt mindenkinek. A tavaszi felkészülést 2014. január 8-án kezdi meg a csapat.


Megfeleltek az előírásoknak

Ezt követően Tállai András, a klub elnöke osztotta meg gondolatait, aki kiemelte, hogy ősszel kevesebb idő jutott a vezetők és a csapat közötti kapcsolattartásra. Kiemelte, hogy az NB I. minden tekintetben profibb, mint a másodosztály, ennek ellenére a klub vezetői arra törekszenek, hogy a csapat körül továbbra is családias legyen a hangulat. Az elnök kiemelte, az egyesület sporttörténelmi sikert ért el a feljutással, amely után arra törekedtek, hogy megfeleljenek az MLSZ első osztályra vonatkozó előírásainak. A stadion látványos infrastrukturális fejlesztést a mintegy 400 millió Ft-os állami támogatással sikerült végrehajtaniuk. Tállai András mindenkinek megköszönte az áldozatos munkát, aki részt vett a stadion megépítésében. A csapat szereplése egy kicsit döcögősen indult, de végig hittek abban, hogy a munka meghozza a gyümölcsét és az őszi szezon végére sikerült 18 pontot összeszorgoskodniuk, amivel jó pozícióból várhatják a tavaszt.


A szurkolók segítettek

Tállai András kiemelte a szurkolók rendkívül sportszerű támogatását. A szimpatizánsok buzdítása és kitartása nagyon sok erőt adott a vezetőknek, illetve a játékosoknak egyaránt. A drukkerek alaposan kitettek magukért, hiszen a mérkőzéseket átlagban 2500-3000 néző tekintette meg és ez nagyon komoly eredmény. Mezőkövesd a csapatok hazai átlagnézőszámát tekintve az előzetes várakozásokat felülmúlva a 7. helyen végzett, ami azt bizonyítja, hogy a városban és a térségben van igény a minőségi futballra.
Fontos eredmény, hogy sikerült kialakítani egy olyan térségi szurkolói bázist, akik rendszeresen kijárnak az együttes hazai találkozóira. A klub tervei között szerepel egy szurkolói ankét megszervezése januárban, ahol a drukkerek a téli felkészülésről és a tavaszi tervekről is tájékozódhatnak.


Támogatók, szponzorok

Tállai András elmondta, hogy a klub pénzügyi helyzete stabil és a játékosok mindig időben megkapják a járandóságaikat. A nyugodt háttér szakmai és morális szempontból is nagyon lényeges. Kiemelte, a város önkormányzata, valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jelentős mértékben támogatja a klubot. Ehhez hozzájön az MLSZ támogatása, ami év végére akár a 120-130 millió Ft-ot is elérheti, azonban a klub költségvetését nem lehet a szövetségtől kapott pénzre alapozni, hiszen a befolyt összeg mértékét nem lehet előre kiszámítani. Az elnök hangsúlyozta, hogy a stabil anyagi háttér megteremtésében nagy szerepük van a támogatóknak. A térségben található szponzorok mellett az ország távolabbi pontjairól is sokan segítik a klubot. Az elnök elmondta, városunk vonzó hely a szponzorok számára, hiszen a Mezőkövesd Zsóry egy kiváló infrastruktúrával rendelkező ambiciózus klub, és ez hosszútávon garantálja a sikereket. Az egyesület abból a szempontból is szerencsés helyzetben van, hogy a csapat szponzorai nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással és erre a jövőben is törekedni fognak. 


Befejezik a stadiont

A jövő évi tervek között szerepel a stadion fejlesztésének befejezése, amihez a klub 220 millió Ft-os állami támogatást kaphat. A szervezet ezen felül 307 millió Ft megszerzésére jogosult a TAO pályázaton, amit december 20-áig kell begyűjteniük a vállalkozóktól.


Csökkenhet a létszám

Az elnök gratulált a játékosoknak a bajnokságban és a Liga Kupában nyújtott őszi teljesítményhez. A lényeg, hogy a türelem, valamint a munka meghozta a gyümölcsét, így a csapat jó pozícióból várhatja a folytatást. A csapat számára továbbra is a bennmaradás kivívása lesz az elsődleges cél. A klub elnöke hozzátette, az OTP Bank Liga küzdelmeinek 25 fős kerettel vágtak neki júliusban, de a keretet menet közben megerősítették, így 29 játékossal fejezték be a szezont. Az elnök elmondta, szükség volt az erősítésre, viszont a tavaszi kezdésre szeretnék 25 főre csökkenteni a létszámot. Tállai András végezetül megköszönte dr. Fekete Zoltán polgármesternek, az önkormányzatnak, valamint a szponzoroknak a támogatását.

Kapcsolódó hírek