Ugrás a tartalomhoz

Izgalom és jó hangulat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Izgalmas mérkőzések és hamisítatlan foci hangulat jellemezte a III. alkalommal megrendezett Mezőkövesd Zsóry Sportgálát. A nagyszabású évzáró sporteseménynek a Városi Sportcsarnok adott otthont december 14-én.

A Mezőkövesd Zsóry szervezésében lebonyolított sportgála keretében a közelmúlt, valamint napjaink mezőkövesdi, egri és diósgyőri labdarúgó kiválóságai mellett többek között a három klub szakemberei léptek parkettre. A szervezők emellett színes programokkal várták a szurkolókat.


Góleső az évzárón

A gála első mérkőzésén az egri és a mezőkövesdi szakmai stáb tagjai léptek parkettre. A gólokban rendkívül gazdag összecsapáson a kövesdi szakemberek dolgoztak ki jobb taktikát, ennek köszönhetően 7-4-es hazai siker született. Ezt követően a két klub öregfiú csapatai csaptak össze. A találkozó óriási taktikai csatát hozott, melynek végén a Heves megyei együttes játékosai 2-1-es győzelmet ünnepelhettek. Nagy küzdelmet és 18 gólt hozott városunk élvonalban szereplő felnőtt labdarúgócsapatának és az MSE-Zsóry női együttesének találkozója. Az összecsapást a fiúk kezdték jobban, azonban a 2-0-ás vezetésük ellenére nem tudták megőrizni az előnyüket. A hölgyek minden tekintetben felvették a kesztyűt az erősebbik nem képviselőivel. Nyikes Mátyás tanítványai nagy akarással és pontosan játszottak, ennek eredményeként 9-9-es állásnál ért véget a mérkőzés. A DVTK és a Mezőkövesd edzőinek találkozóján egyetlen találat döntött. Az említett gól a vendégek felé billentette a mérleg nyelvét, akik 5-4-es sikerrel zárták az összecsapást.


Kövesdi válogatott siker

Ezután következett a nap egyik fő mérkőzése. A Mezőkövesd Zsóry válogatott – Színész válogatott találkozón mindkét oldal hemzsegett a csillagoktól. Hazai oldalon pályára lépett többek között Tállai András, a klub elnöke, Hagyacki József ügyvezető elnök mellett Véber György vezetőedző, Szlezák Zoltán pályaedző és Avar György, az MKC vezetőedzője. Rajtuk kívül egy igazi birkózó csillag, az Európa Bajnok, világbajnoki ezüstérmes olimpikon, Deák Bárdos Mihály szintén a házigazdákat erősítette. A színész válogatottat többek között Laklóth Aladár, Balázs Pali és Besenczi Árpád igyekezett győzelemhez segíteni, de mint az a lefújás pillanatában kiderült, eredménytelenül. A gyönyörű gólokat, briliáns cseleket és hatalmas védéseket hozó találkozón ugyanis a kövesdi csillagok Véber, Szlezák, Sivák és Deák Bárdos vezetésével 7-6-ra felülmúlták a színészeket. Természetesen a vesztes félnek sincs oka a szégyenkezésre, hiszen az utolsó pillanatig nyílttá tudták tenni a mérkőzést.
A diósgyőri és az egri edzők szintén kiegyensúlyozott találkozót vívtak. A nagy küzdelemből a piros-fehérek jöttek ki győztesen, miután a hat góljukra, az egriek négy találattal válaszoltak. A Mezőkövesd Zsóry – MKC találkozón már a kezdéskor nagy előnyben voltak labdarúgóink, de kéziseink egyáltalán nem feltartott kezekkel léptek pályára. Ettől függetlenül győzött a nagyobb labdarúgótudás; focistáink kihasználták az előnyüket és 6-2-re legyőzték Dobóékat.


Huszonöt gól két meccsen

A diósgyőri és az egri öregfiúk mérkőzésén nyolc szépségdíjas találat született. A nyolc alkalomból ötször az egri csapat játékosai emelhették magasba a kezüket, így a „szomszédok” megszerezték második győzelmüket is a sportgálán. A két felvonásos Mezőkövesd Zsóry – MKC összecsapáson ezúttal a lányok igyekeztek minél jobban szerepelni a kézilabdázók ellen. A fiúk fizikai fölényüket kihasználva 11-6-ra diadalmaskodtak.


Büntetők döntöttek

A sportgála egyetlen összecsapása zárult döntetlennel, méghozzá az utolsó, a Mezőkövesd Zsóry öregfiúk - Diósgyőr öregfiúk mérkőzés. A csapatok a 30 perces játékidő alatt 3-3 találatot jegyeztek, így a győztes kiléte büntetőkkel dőlt el. Az idegek párharcát a DVTK játékosai bírták jobban, akik egyszer sem hibáztak a büntetőpárbajban, ennek eredményeként 6-5-re megnyerték a találkozót.
A sportgála izgalmait a hagyományokhoz hűen tombolasorsolás fokozta, melynek keretében értékes nyeremények találtak gazdára.


A III. Mezőkövesd Zsóry Sportgála eredményei:

Eger edzők - Mezőkövesd Zsóry edzők 4-7
Mezőkövesd Zsóry öregfiúk - Eger öregfiúk 1-2
Mezőkövesd Zsóry NB I. felnőtt - Mezőkövesd Zsóry Női csapat 9-9
Diósgyőr edzők - Mezőkövesd Zsóry edzők 5-4
Színész válogatott - Mezőkövesd Zsóry válogatott 6-7
Diósgyőr edzők - Eger edzők 6-4
Mezőkövesd Zsóry NB I. felnőtt - Mezőkövesdi KC NB I. felnőtt 6-2
Diósgyőr öregfiúk - Eger öregfiúk 3-5
Mezőkövesdi KC NB I. felnőtt - Mezőkövesd Zsóry Női csapat 11-6
Mezőkövesd Zsóry öregfiúk - Diósgyőr öregfiúk 3-3 büntetőkkel: 5-6

Kapcsolódó hírek