Ugrás a tartalomhoz

Megjelent a Ki Kicsoda Mezőkövesden? című lexikon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ki kicsoda Mezőkövesden? című lexikon és a Kaptárkövek 9. számának megjelenése kapcsán szerveztek ünnepséget december 13-án a Városi Galériában.

Az ünnepség elején Hajdu Imre köszöntötte a megjelenteket, majd pedig kulturális műsorral kedveskedtek a vendégeknek, akik színvonalas verses, zenés, táncos, énekes produkciókat tekinthettek meg.
A rövid műsort követően Hajdu Imre, mint a Ki kicsoda Mezőkövesden? című kiadvány szerkesztője mutatta be a könyvet.
A miskolci székhelyű Hajdu-Vinpress Könyvkiadó és a mezőkövesdi Pető Nyomda közösen, egy különleges, mindenki számára érdekes könyvet, lexikont jelentetett meg az év végére. A mű rögzíti a 17 ezres matyóváros gazdasági, társadalmi szerkezetét, közélete keresztmetszetét, a település hitvilágát, sport- és kulturális életét. Meg kíván örökíteni mindenkit, aki Mezőkövesd életében meghatározó és formáló szerepet játszik.
A lexikonban– egyrészt azok a kereskedelmi és gazdasági szervezetek, kulturális, oktatási, egészségügyi intézmények, közigazgatási szervek, hivatalok, civil szervezetek, pártok, egyesületek szerepelhetnek, amelyek 2013-ban Mezőkövesden fejtik ki tevékenységüket; másrészt pedig azok a magánszemélyek, akik napjainkban a városban élnek, illetve munkahelyük révén a településhez kötődnek. Így több mint 400 magánszemély, cég, intézmény került bele a könyvbe, akiket rövid leírás és fotó mutat be a kötet olvasójának.
A lexikon bemutatása mellet a helyszínen megvásárolható volt a Ki kicsoda Mezőkövesden? könyv és a Kaptárkövek legújabb száma is.

Kapcsolódó hírek