Ugrás a tartalomhoz

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresi a rendőrség – Forgalommal szemben ment az autópályán

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 05060/43/2014.bü. számon, közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A nyomozás adatai szerint 2014. január 10-én 20.50 órakor az M3-as autópálya Budapestről Nyíregyháza felé tartó szakaszán, a 135. km szelvényben - a mezőkövesdi és a mezőkeresztesi csomópont között - egy ez idáig ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú személygépkocsi az autópályán megfordult, majd a belső sávban a forgalommal szemben haladt.
A közúti közlekedés szabályait megszegő autós három szabályosan, a forgalmi rendnek megfelelően közlekedő személygépkocsit az útról leszorított, akik vészfékezés következtében járművüket a leállósávra kormányozva egymásnak, illetve a szalagkorlátnak ütköztek. A helyszíni adatok szerint a baleset során az egyik szabályosan közlekedő jármű 39 éves vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.
A balesetet okozó jármű vezetője a veszélyhelyzet előidézését követően feltehetően az autópályán ismét megfordult, majd ismeretlen helyre távozott.
A rendőrség kéri azon személyeket, akik a fenti időpontban az érintett útszakaszokon tartózkodtak és a közlekedési veszélyhelyzeteket látták, vagy azzal kapcsolatban érdemi információval tudnak szolgálni, jelentkezzenek a rendőrségen!
 
Az üggyel kapcsolatban jelentkezni lehet, illetve bejelentés tehető:
– személyesen a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon (3400 Mezőkövesd, Egri u. 2.),
e-mail-ben a vargajan@borsod.police.hu címen,
telefonon a nap 24 órájában hívható 06-46/514-506-os telefonszámon,
névtelensége megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig 08.00-16.00 óra között, pénteken 08.00-13.00 óra között), továbbá a 107, vagy 112 központi telefonszámok valamelyikén. 

A bejelentő, tanúk adatait a Rendőrség bizalmasan kezeli.
Segítségüket köszönjük!

Kapcsolódó hírek