Ugrás a tartalomhoz

Győztes edzőmeccs

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Kalocsai KC 36-29 (18-20)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a harmadik vonalban vitézkedő Bács-Kiskun megyei együttes ellen január 16-án.

Együttesünk ellenfele az NB II Dél-nyugati csoportjában 2. helyen áll az őszi szezon után. A komoly szakmai múlttal rendelkező Kolics János csapata a tavalyi esztendőben nagy elismerést vívott ki magának azzal, hogy a Magyar Kupában egészen a negyeddöntőig menetelt. A Kalocsa gárdáját a Balassagyarmat állította meg a legjobb nyolc között, miután egyetlen találattal felülmúlta ellenfelét.
Skaliczki László csapata alig másfél nappal a mérkőzés előtt a Provident-Junior Válogatott vendégeként lépett parkettre, ahol Dobóék 28-25-ös vereséget szenvedtek. A két találkozó közötti napon két pörgős edzést abszolváltak kézilabdázóink, így korántsem kipihent állapotban várhatták a délelőtt 11 órától megrendezett edzőmérkőzést.


A vendégek akarata érvényesült

Az összecsapás első perceiben a vendégek játszottak jobban, akik Molnár találata után zsinórban háromszor vették be Kovács kapuját. Ezt követően az MKC egyenlített, így az együttesünkben próbajátékon szereplő Bajramovics gólja után 6-6-ra álltak a csapatok a 9. percben. A folytatásban ismét a látogatók játszottak pontosabban, melynek eredményeként jelentős előnyre tettek szert a félidő derekára. A Kolics tanítványok Reichert és Szvétek átlövés góljainak köszönhetően 11-7-re vezettek a 13. minutumban. Grünfelderék a folytatásban sem tudtak ritmust váltani, így a különbség tovább nőtt a csapatok között. A vendégek két alkalommal 17-11-nél, majd 19-13-nál egyaránt hat góllal álltak jobban együttesünknél. Az MKC öt perccel a játékrész vége előtt alaposan megrázta magát. Kézilabdázóink a villámgyorsan vezetett akcióknak, valamint Molnár és Kovács P. hatékony támadásbefejezéseinek köszönhetően egy 5-1-es sorozattal zárták le az első félidőt.


Hét hazai gól zsinórban

Kovács P. a második játékrész elején ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta; két szép góllal egyetlen találatra (20-21) faragta együttesünk hátrányát a 35. percben. A jó kezdés után egy két perces rövidzárlat következett, melynek eredményeként három kalocsai gól maradt megválaszolatlanul a kövesdi játékosok részéről. Ekkor talán kevesen gondolták, de Kanalasék a remek sorozattal ellőtték az utolsó puskaporukat, ugyanis ezt követően az MKC megállíthatatlannak bizonyult. Csapatunk Bán és Dobó vezérletével egy 7-0-ás periódust után átvette a vezetést és 27-24-re meglépett a 43. percben. Grünfelderék a folytatásban már nem engedték ki az előnyt a kezükből. Csapatunk a záró negyedórában magabiztosan és eredményesen játszott, így fokozatosan nőtt a különbség a felek között. Az MKC egy 3-0-ás sorozattal zárta le a mérkőzést, így végül hét gólos kövesdi siker született.

A találkozó után még 15 percet játszottak a csapatok. Ebben a periódusban egyértelműen Dobóék akarata dominált, akik jó teljesítményt nyújtva 11-4-re nyerték meg a ráadást a Kalocsa ellen.


A Gyöngyös és a Vác lesz a következő

Együttesünk legközelebb a B.Braun Gyöngyös csapatát látja vendégül a felkészülés jegyében. Az edzőmérkőzést január 22-én, szerdán 18 órától rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.
Kézilabdázóink ezután a Váci KSE ellen lépnek parkettre hazai környezetben február 1-jén. A bajnoki rangadó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – Kalocsai KC 36-29 (18-20)
Városi Sportcsarnok, 30 néző, játékvezetők: (Pető Péter és Nyitrai Szabolcs)

MKC: Kovács, Kiss (kapusok) – Bakos (2/1), Kurbely (2), Trivkovic (4), Cuzic (2/2), Bajramovic (7), Molnár (5), cserék: Grünfelder (1), Dukic (2), Dobó (4), Benis, Bán (2),  Kovács (5/1), Nyitrai, vezetőedző: Skaliczki László
 
Kalocsai KC: Tóth, Lakatos – Kanalas (1), Balla (7), Szvétek (6), Juhász (5/4), Reichert (7), Papp (2) Rumi (1), Ágoston, Baksa, Katona, Bolvári, vezetőedző: Kolics János

Hétméteresek: 5/4, illetve 4/4
Kiállítások: 8, illetve 10 perc

Kapcsolódó hírek