Ugrás a tartalomhoz

Egri siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az egri Fekete Security csapata nyerte meg a Mezőkövesden megrendezett Plumber Trade Focitornát.

A Városi Sportcsarnokban lebonyolított viadalon összesen 16 csapat vett részt január 18-án. Az indulók négy csoportban küzdöttek meg a középdöntőbe jutásért, ahová csoportonként az első két helyezett kvalifikálta magát.


Izgalmas meccsek

A színvonalas, jó iramú mérkőzéseket hozó torna A csoportjában a LoveHunter FC 7 pontot szerzett és megnyerte a küzdelmeket az 5 pontos Gólvágók előtt, akik szintén bejutottak a legjobb nyolc közé. A Trollfoci FC 4 egységgel, míg a (Lég)szomj FC pont nélkül zárt és búcsúzott a megméretéstől.
A B csoport rendkívül izgalmasan alakult, ugyanis az utolsó kör előtt még mia négy  együttesnek volt esélye a továbblépésre. A kvartett záró fordulójában az Erdőtelek a Csako Team-et, míg a Tűzvész a Tiszakeszit győzte le, így az erdőtelkiek 7, a Tűzvész pedig 6 egységet gyűjtve lépett a legjobb nyolc közé. A Csako Team 3 egységgel, a Tiszakeszi pedig egy ponttal esett ki a csoportból.
A torna legkiegyensúlyozottabb négyesében a Mezőnagymihály 5 ponttal végzett az élen, az egyaránt négy pontos Goldenboys és Sose Halunk Meg előtt. A továbbjutást végül az döntötte el, hogy a két gárda egymás elleni összecsapása a Sose Halunk Meg 3-0-ás sikerével ért véget, ami a győztes gárda negyeddöntőbe kerülését eredményezte. A C jelű négyes utolsó helyén a Joma Shop végzett 1 ponttal.

A D csoportban a Fekete Security nem ismert kegyelmet. A lendületesen és ötletesen futballozó egri gárda már a csoportkörben nyújtott teljesítményével jelezte, hogy a torna egyik aranyérem várományosa. A csapat játékosai közül Jónás Attila ráadásul ellenállhatatlanul futballozott. A támadó mind a három összecsapáson mesterhármast rúgott, így a gólkirályi címért folytatott versenyfutásban is nagy lépéselőnyre tett szert. Vezérletével a Fekete Security 9 egységgel szerezte meg az első helyet, a 6 pontos bogácsi Regulárok, valamint a 3 pontos Plumber Trade és a pont nélkül záró Maklár SE Ifi előtt.


Kiélezett összecsapások

A csoportmérkőzéseken még egy-egy pontvesztés nem jelentett problémát, viszont a legjobb nyolc között már nem lehetett hibázni, miután a csapatok egyenes kieséses rendszerben folytatták szereplésüket. A középdöntő ennek megfelelően kiélezett és forró hangulatú találkozókat hozott. Az első párban a LoveHunter FC és a Tűzvész találkozott. Az 1-1-es döntetlen után a LoveHunter büntetőkkel 3-2-re diadalmaskodott. Az Erdőtelek- Gólvágók összecsapás sem dőlt el a rendes játékidőben, így büntetőrúgásokra került sor, mely az erdőtelkiek 3-2-es vereségével ért véget, így a Gólvágók biztosították helyüket az elődöntőben. A Mezőnagymihály – Regulárok mérkőzésen ugyancsak a hétméteresek hoztak döntést, melyben az idegek párharcát jobban bíró nagymihályiak 3-1-re kerekedtek felül. A negyedik pár csatájában a Fekete Security 2-0-ás győzelmet aratott a Sose Halunk Meg ellen, így utolsóként a „Fekete Biztonságiak” is bejutottak a négybe.


Izgalom és szép gólok

A torna ezután is rendkívül izgalmasan alakult. A legjobb négy együttes közül elsőként a Mezőnagymihály vívta ki a döntőbe jutást, ugyanis az elődöntőben nagy küzdelemben 3-1-re legyőzték a LoveHunter FC-t. Ezzel szemben a Fekete Security és a Gólvágók 20 perc alatt nem tudták dűlőre vinni a továbbjutás kérdését, így ismét hétméteresek döntöttek. A „biztonságiak” a büntetőket hibátlanul hajtották végre és 3-1-es győzelemmel biztosították helyüket a fináléban.

A tornára kilátogató szurkolók két gól mellett rengeteg kihagyott helyzetet láthattak a bronzmérkőzésen. A „kisdöntő” 1-1-es döntetlenre végződött. A meccs végén a heteseket magabiztosan értékesítő LoveHunter FC játékosai örülhettek, miután a Gólvágók csak egy büntetőt tudtak gólra váltani, így 3-1 arányban alulmaradtak.
A fináléban néhány perc alatt megszerezte a vezetést a Fekete Security és ez döntőnek bizonyult, ugyanis ezt követően mindkét együttes egy-egy gólt szerzett, ami a Fekete Security 2-1-es győzelmét és a torna megnyerését jelentette az egri együttes számára.


Jónás lett a gólkirály

A csapatok mellett a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok különdíjakat vehettek át az ünnepélyes eredményhirdetésen. A Plumber-Trade Focitorna legjobb kapusa Dr. Stumpf György (Gólvágók) lett, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a mezőnagymihályi Kiss Gergőt választották. A megméretés gólkirálya Jónás Attila (Fekete Security) lett, aki 9 találattal hódította el a rangos címet.
A díjakat, elismeréseket, Kertész József, a Plumber Trade Kft. ügyvezetője, valamint Szántai Levente, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es felnőtt csapatának kapusa adta át a csapatoknak és a legeredményesebb játékosoknak.
„Egy magas színvonalú teremtornán vagyunk túl, hiszen egész nap izgalmas és jó iramú mérkőzéseket játszottak a csapatok. Szeretném megköszönni a torna főtámogatójának, a Plumber Trade Kft., valamint a Xanthi Gyros Bár, a Matyó Pálinka - Grappa Kft., a Joma Shop Mezőkövesd, a Pizza Néró, a Rado Silver Time Kft., illetve a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő támogatását.” – emelte ki Béres Sándor szervező.


A Plumber-Trade Focitorna eredményei:

Gólvágók - (Lég)szomj FC 1-0
Trollfoci FC - LoveHunter FC 0-5
Tűzvész - Erdőtelek 1-2
Gólvágók - Trollfoci FC 0-0
(Lég)szomj FC - LoveHunter FC 1-2
Csako Team - Tiszakeszi 2-1
(Lég)szomj FC - Trollfoci FC 2-3
Gólvágók - LoveHunter FC 1-1
Tűzvész - Csako Team 1-0
Erdőtelek - Tiszakeszi 1-1
Sose Halunk Meg - Joma Shop 0-0
Tűzvész - Tiszakeszi 6-0
Erdőtelek - Csako Team 1-0
Mezőnagymihály - Goldenboys 1-1
Fekete Security - Regulárok 3-1
Sose Halunk Meg - Mezőnagymihály 1-2
Joma Shop - Goldenboys 1-3
Maklár SE IFI - Plumber Trade 0-4
Sose Halunk Meg - Goldenboys 3-0
Fekete Security - Maklár SE IFI 6-0
Regulárok - Plumber Trade 3-1
Joma Shop - Mezőnagymihály 1-1
Regulárok - Maklár SE IFI 8-0
Fekete Security - Plumber Trade 4-3

A-csoport:
Lovehunter 7 pont
Gólvágók 5 pont
Trollfoci FC 4 pont
(Lég)szomj FC 0 pont

B-csoport:
Erdőtelek 7 pont
Tűzvész 6 pont
Csako Team 3 pont
Tiszakeszi 1 pont

C-csoport:
Mezőnagymihály 5 pont
Sose Halunk Meg 4 pont
Golden Boys 4 pont
Joma Shop 1 pont

D-csoport:
Fekete Security 9 pont
Regulárok 6 pont
Plumber Trade 3 pont
Maklár SE IFI 0 pont

Középdöntők:

LoveHunter FC - Tűzvész 1-1 (hetesekkel: 3-2)
Erdőtelek - Gólvágók 0-0 (hetesekkel: 3-2)
Mezőnagymihály - Regulárok 1-1 (hetesekkel: 3-1)
Fekete Security - Sose Haluk Meg 2-0

Elődöntők:
LoveHunter FC - Mezőnagymihály 1-3
Gólvágók - Fekete Security 0-0 (hetesekkel: 3-1)

3. helyért:
LoveHunter FC - Gólvágók 1-1 (hetesekkel: 3-1)

Döntő:
Mezőnagymihály - Fekete Security 1-2

A torna végeredménye:

1. Fekete Security
2. Mezőnagymihály
3. LoveHunter FC
4. Gólvágók


Különdíjak:

Gólkirály: Jónás Attila (9 gól, Fekete Security)
Legjobb kapus: dr. Stumpf György (Gólvágók)
Legjobb mezőnyjátékos: Kiss Gergő (Mezőnagymihály)

Kapcsolódó hírek