Ugrás a tartalomhoz

Kormányzati támogatás Mezőkövesd továbbfejlődéséért (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Kormány decemberi ülésén határozatban döntött a helyi önkormányzatok támogatásai fejezeten belül előirányzat-átcsoportosításról az egyes önkormányzatok feladatainak támogatás érdekében. Az erről szóló kormányhatározat alapján Mezőkövesd Város Önkormányzatának 300 millió forint utólagos elszámolási kötelezettség melletti támogatást ítéltek oda.

A támogatásról szóló szerződést a január 29-én megtartott képviselő-testületi ülésen írta alá Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. Fekete Zoltán polgármester.

Tállai András államtitkár gratulált Mezőkövesd újabb sikeréhez, a jelentős forráshoz. Elmondta, hogy ez a támogatás annak köszönhető, hogy a Kormány elfogadta azt a határozatot, amely arról szól, hogy a Kormány egyedi támogatást nyújt önkormányzatoknak főként fejlesztési célból. Kiemelte, hogy örvendetes, hogy Mezőkövesd szépítése, fejlesztése évek óta folyamatos, ilyen például a nemrégiben befejezett szennyvízberuházás, vagy az idén elkezdődő fürdőfejlesztés, illetve a Rendelőintézet bővítése, felújítása. Ezen pályázati forrásból megvalósuló beruházások, valamint önálló fejlesztések önerejének biztosítására is hasznos lehet a Kormány által a városnak ítélt forrás. Hozzátette, hogy ez a forrás hozzájárul ahhoz, hogy nemcsak a múltban és a jelenben fejlődik a város, hanem ez a tendencia a jövőre nézve is folytatódni fog. Dr. Fekete Zoltán polgármester megköszönte a Belügyminisztérium, a Kormány támogatását, hozzátéve, hogy a képviselő-testület felelős döntése alapján ez a forrás a város továbbfejlődését fogja majd szolgálni.

Kapcsolódó hírek