Ugrás a tartalomhoz

Kezdődik a tánc

Mezőkövesd hírei

Nagyon fontos mérkőzéssel folytatja szereplését a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a bajnokságban. Az alapszakasz 19. összecsapásán a közvetlen rivális Váci KSE érkezik Mezőkövesdre a hétvégén.

Együttesünk kiemelten fontos rangadót játszik az alsóházi rájátszás szempontjából. Skaliczki László csapata 5 ponttal jelenleg a 13. helyen áll, míg a dunaparti gárda 9 egységgel a 10. pozíciót foglalja el a tabellán. A két csapat egymás elleni összecsapásán a váciak fölényes, 32-24-es sikert arattak, így Dobóékat a bajnoki pontok megszerzése mellett a visszavágás vágya is fűtheti. A bajnoki rangadó február 1-jén, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


Győztes főpróba

Kézilabdázóink az SBS Eger-Eszterházy SZSE vendégeként játszották le utolsó felkészülési összecsapást a bajnoki mérkőzés előtt. Benisék az NBI/B-s pontvadászat Keleti csoportjának éllovasa ellen kiegyenlített első félidőt produkáltak. Az első felvonás elején az MKC rövid idő alatt meglépett három góllal, azonban a két rangos tornát, a Dobó Kupát és az Avas Kupát egyaránt elhódító egriek gyorsan kiegyenlítettek. Az első harminc percben mindkét együttes gyors támadásokat vezetett, és a csapatok jó arányban használták ki a lehetőségeket, így 30 perc alatt 33 találat született. Fordulás után az MKC állva hagyta a hazai gárdát és 22-17-re meglépett a 38. percben. A csapat védekezése ebben a periódusban jelentősen feljavult, majd Padláék megkezdték a felzárkózást. Az utolsó hét percnek 24-23-as kövesdi vezetésnél rugaszkodtak neki a felek, azonban a hajrában az MKC összpontosított jobban és végül a játék összképe alapján megérdemelten nyerte meg a találkozót. Örömteli, hogy a közelmúltban igazolt horvát irányító, Rudolf Csuzics kiváló teljesítménye mellett 11 találattal vette ki a részét együttesünk sikeréből.
A mérkőzés végeredménye: SBS Eger Eszterházy SZSE - Mezőkövesdi KC 25-29 (16-17).


Válogatott játékos a fedélzeten

Mezőkövesden folytatja pályafutását Tóth Balázs, a Pick Szeged játékosa. A 19 esztendős balszélsőt a lábtörést szenvedett Szepesi István pótlására igazolta le az MKC. A tehetséges szegedi nevelésű játékos ősszel került fel a tiszaparti együttes felnőtt csapatába, ahol eddig egy bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, ellenben a Provident-Junior Válogatott tagjaként többször is lehetőséget kapott a bizonyításra. Az MKC ellen megrendezett januári összecsapáson ötször vette be a kövesdi kaput. Tóth Balázs a klubbal kötött megállapodás értelmében kölcsönbe érkezik Mezőkövesdre és június 30-áig erősíti csapatunkat.
Az MKC a tervek szerint még tovább szeretné erősíteni a keretét, elsősorban belső posztokra érkezhet játékos.

Kapcsolódó hírek