Ugrás a tartalomhoz

Fulladásos halál a Katonai-tónál (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

H. Péter mezőkövesdi lakos február 2-án délelőtt kerékpárral indult el otthonról a Katonai-tóhoz, pecázási szándékkal. Azonban a tavat befagyott állapotban találta, ezért kerékpárját tolva a városba vezető földúton gyalogosan indult haza.

Kb. 800 méter megtétele után segélykiáltásra lett figyelmes: „Segítség! Segítsen valaki!”. Ezt hallva visszafordult és a hang irányába haladt. A tó melletti töltésre felállva látta, hogy a segítségért kiabáló férfi alatt a jég kb. 15 méterre a parttól beszakadt, és a fagyos vízben próbált úszni kifelé. A tavat vékony jégréteg borította, s mivel H. Péter nem tudott úszni, nem mert közelebb menni. Visszafutva a HM útra nem látott arra haladó gépjárművet, közben gyorsan hívta a rendőrség segélyhívó számát. A tóhoz futva már nem látta a lékben a férfit, ezért az úton várta meg a rendőröket, akik 5 perc alatt a helyszínre értek. Pár perc múlva a tűzoltóság szakemberei is a helyszínre értek, ám a jég csekély 3-4 cm vastagsága miatt ők sem tudtak a tóra menni. A rendőrkapitányság értesítette a Miskolci Spider (búvár) mentőcsapatot is, akik két kutyával érkeztek 14.00 órakor a helyszínre, de már csak a személy keresését hajthatták végre. A jég feltörése után csónakkal közelítették meg a beszakadás helyét. A víz tisztasága miatt a férfi teste jól látható volt, mely kiemelésre és partra szállításra került.
Az elhalt H. Ferenc 64 éves mezőkövesdi lakos, akinek rendkívüli halálesetét közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.
H. Péter mindent megtett, amit ebben a helyzetben embertársa életéért megtehetett.

Figyelem!
A pár napos lehűlés következtében ugyan a tavak teteje befagy, de az enyhe tél miatt nem keletkezik megfelelő vastagságú jég, ezért kérjük a lakosságot, hogy saját biztonsága érdekében kerülje az ilyen helyeket! 

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek