Ugrás a tartalomhoz

Döntetlen Szigetszentmiklóson (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Mezőkövesd Zsóry
2-2 (1-1)


Gólzáporos döntetlennel zárult az élvonalban szereplő felnőtt labdarúgóink legutóbbi edzőmérkőzése.

Véber György tanítványai az NB II-es bajnokságban szereplő Szigetszentmiklós vendégeként léptek pályára február 5-én.
A jó iramú, küzdelmes összecsapás eseménydúsan kezdődött. Együttesünk Harsányi révén már a 6. percben helyzetbe került, azonban Horváth kivédte a ziccert. Ezt követően a hazaiak támadtak veszélyesebben és a 20. percben egy szögletet követően kis híján vezetést szereztek, miután Takács T. közeli fejese a kapufán landolt. Az ellentámadás végén Takács P. kapáslövésénél Horváth mutatott be egy nagy bravúrt, majd a szöglet a kapufa tetejére pottyant. Csapatunk a folytatásban lendületben maradt. Fótyik helyzetét még hatástalanították a hazai védők a 27. minutumban, de nem sokkal később egy gyors kontra végén Harsányi lőtt higgadtan az alsó sarokba. Ezt követően Rajczi jelentkezett egy ígéretes lövéssel, majd a hazaiak átvették a játék irányítását és a 42. percben Khous büntetőből szerzett találatával kiegyenlítettek.
Kiválóan kezdődött a második játékrész, miután egy szabadrúgást követően Takács P. elé gurították a labdát, aki mintegy 18 méterről szépen tekerte a labdát a hazai hálóba az 55. percben. Ezt követően jobbára a két 16-os között pattogott a labda, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A lefújás előtt öt perccel Kollega tálalt szép mozdulattal Khous elé, aki szép lövéssel állította be a 2-2-es végeredményt.


Mozgalmas hét következik

Együttesünk ezen a héten már nem játszik edzőmérkőzést, ellenben a jövő héten többször is pályára lépnek labdarúgóink. Dobosék február 12-én, szerdán két összecsapást játszanak le hazai környezetben az NB III-as Felsőtárkány és a román első osztályú FC Botosani ellen. A Mezőkövesd Zsóry – Felsőtárkány találkozó 13.30-kor, míg a Mezőkövesd Zsóry – FC Botosani mérkőzés 15.30-kor kezdődik a Városi Stadion műfüves pályáján.
Labdarúgóink ezt követően részt vesznek a Farkas István Emléktornán. A megméretés keretében négy együttes méri össze a tudását a Városi Stadionban február 15-én, szombaton. A tornán először a Putnok – Felsőtárkány mérkőzést rendezik meg 9.30-tól, míg a Mezőkövesd Zsóry – Várda SE összecsapás 11.30-kor kezdődik. A bronzmérkőzésen 14 órakor indul útjára a labda, míg a döntőt 15.45-től rendezik meg a műfüves játéktéren. A szurkolók ingyenesen tekinthetik meg a 2x35 perces összecsapásokat.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

SzTK-Erima – Mezőkövesd-Zsóry 2-2 (1-1)
Szigetszentmiklós
SzTK-Erima: Horváth – Csikortás, Balogh, S. Jakovljevic, I. Jakovljevic – Barna, Sipos, Kvekveskiri – Khous, Takács, Kollega
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs., Szalai, Gévay, Fótyik – Takács, Velicky, Bognár, Melczer – Rajczi, Harsányi Csere: Balajti, Burány, Dobos
Gólszerzők: Khous (2), illetve Harsányi, Takács

Kapcsolódó hírek